Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2014. Február 08. 09:25, szombat | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemelés az esztergomi autógyújtogató ügyében

Vádemelés az esztergomi autógyújtogató ügyében

Haragudott a sértettre, ezért lobbantotta lángra az autóját egy esztergomi férfi még tavaly novemberben Dorogon. A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást.

A tűzoltók még oltották a kigyulladt tehergépkocsit Dorogon, mikor az egyenruhások már úton voltak a rendőrkapitányságra azzal a helybéli férfival, aki a gyanú szerint a tüzet okozta még tavaly november 26-án. A járőrök amint tudomást szereztek a lángoló járműről, a helyszínre siettek, és adatgyűjtésbe kezdtek. A nézelődők sorában ott volt a későbbi gyanúsított is, aki a tűz oltása közben többször is elszólta magát arról, mit tett. Meghallották ezt az egyenruhások is, akik elfogták a 22 éves B. Attilát. Az esztergomi férfi gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét azzal indokolta, hogy régóta rossz viszonyban állt a sértettel. A nyomozóknak azt is elmondta, hogy másnak nem akart kárt okozni, ezért a bűncselekmény elkövetése után ő maga tárcsázta a 112-es segélyhívót. A férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet február 5-én vádemelési javaslattal fejezett be és küldött meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.