Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 04. 08:11, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Vádemelés az esztergomi kórház egyik orvosa ellen – újabb részletek a halálesetek miatti nyomozásokról

Vádemelés az esztergomi kórház egyik orvosa ellen – újabb részletek a halálesetek miatti nyomozásokról

Négy gyanús haláleset miatt indított nyomozást a rendőrség az esztergomi kórházban, melyek közül egy esetben vádemelést is javasol a hatóság egy orvos ellen. Múlt héten egy 46 éves nő halálát követően indult újabb ügy.

Négy beteg halála miatt rendelt el nyomozást az esztergomi kórházban a rendőrség, melyek közül egy esetben már le is zárta egy orvos ellen a vizsgálatot, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatti vádemelési javaslattal. Múlt hétfőn már át is adta az ügyet a rendőrség az ügyészségnek.

A másik három haláleset kapcsán szintén emiatt nyomoz a hatóság, mindezt Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője nyilatkozta a Borsnak.

A lap információi szerint az első, már lezárt nyomozás tavaly augusztus 22-én indult, a második idén január 30-án, a harmadik március 17-én, az utolsó pedig május 26-án.

Az esztergomi kórházbotrány azt követően terjedt el a sajtóban, hogy múlt héten egy négygyermekes, 46 éves családanyát négy órán keresztül várakoztatták a kórház sürgősségi osztályán, majd hazaküldték, az asszony pedig otthon meghalt.

A május 22-én elhunyt nő hozzátartozóit Ábrahám László egészségügyi szakjogász képviseli az ügyben, aki kifejtette, hogy a tragédiát követően egyrészt büntetőügyben folyik majd eljárás, másrészt pedig kártérítési igényt is bejelent a család. Az ügyvéd bízik benne, hogy a négy lánygyermekkel özvegyen maradt, munkanélküli férjjel peren kívüli megegyezik a kórház.

Kapcsolódó videó!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT