Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 29. 08:46, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemelés előtt a 16 éves tokodi betörő

Vádemelés előtt a 16 éves tokodi betörő

Vádemelés előtt áll az a tokodi 16 éves fiú, aki még tavasszal tört be szomszédjához, majd a lopott holmit 17 éves barátja segítségével adta el.

A 16 éves tokodi fiú még március 25-én mászott át idős szomszédja kerítésén és rögtön az udvaron lévő mellékhelyiséghez sietett. Az ajtóról lefeszítette a lakatot, és az ott található kábeleket, lámpát és két csaptelepet bepakolta egy zsákba. A lopott holmit házuk kazánházában rejtette el, majd azt másnap reggel barátja segítségével eladta egy fémátvevő telepen.

A dorogi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően kiderítették, ki volt az elkövető és a fiút május 5-én otthonában elfogták. Gyanúsítotti kihallgatása során a fiatalkorú személy elismerte a bűncselekmény elkövetését. Nem sokkal később a lopott holmi eladásában segédkező 17 éves fiút is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A 16 éves fiatal ellen dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás, társa ellen pedig bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség a büntetőeljárást múlt héten befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.