Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 05. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemelés előtt a gázriasztó fegyveres esztergomi reklamáló

Vádemelés előtt a gázriasztó fegyveres esztergomi reklamáló

Gázriasztó fegyverrel próbálta meg nyomatékosítani még tavasszal egy esztergomi férfi, hogy cseréljék ki az általa vásárolt számítógép-alkatrészt az egyik üzletben. Most állhat a bíróság elé.

Gázriasztó fegyverével hadonászott még március 25-én Á. András egy esztergomi üzletben. A 38 éves esztergomi férfi így akarta rábírni az eladót, hogy cseréljen ki egy korábban nála vásárolt számítógép-alkatrészt. A termék nem felelt meg a gyanúsított elvárásainak, ezzel indokolta a cserét, az eladó viszont ezt kevés érvnek tartotta ahhoz, hogy újat adjon helyette, vagy visszafizesse a vételárat. A sértett, bár a gyanúsított viselkedése félelmet és megbotránkozást keltett benne, nem esett pánikba és hívta a rendőrséget. Ennek hallatán a feldühödött vevő, a vele érkező hölgy társaságában távozott az üzletből. Pár perccel később mindketten megjelentek az Esztergomi Rendőrkapitányságon, ahol előadták a maguk verzióját. A rendőrök meghallgatták őket, a gázriasztó fegyvert lefoglalták, majd az Esztergomi Rendőrkapitányság Á. András ellen – szabadlábon hagyása mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az ügy vizsgálatát a rendőrség a múlt héten befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.