Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 09. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Vádemelés előtt az esztergomi buszos késes fenyegetőző

Vádemelés előtt az esztergomi buszos késes fenyegetőző

Egy esztergomi helyközi buszon szorított kést egy fiatal torkához majd pénzt követelt tőle K. Gábor, akit a rendőrség másfél nap alatt elfogott még februárban. A nyomozást követően vádemelési javaslattal élt a rendőrség.

Forró nyomon történt „üldözés” során, másfél nappal a bűncselekmény elkövetését követően fogták el az esztergomi nyomozók K. Gábort, aki még február 12-én egy helyközi buszjáraton kést szorított egy fiatalkorúhoz, és pénzt követelt tőle. Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást ellene az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A férfi a lány megölésével fenyegetőzött, miközben pénzt követelt tőle a buszon. A történtekre az egyik utas is felfigyelt, aki szólt a buszsofőrnek. A vezető leszállította a buszról a támadót, majd az utasokkal továbbhajtott Komárom irányába, a rabló pedig pénz nélkül a buszmegállóban maradt.

A sértett még aznap feljelentést tett az Esztergomi Rendőrkapitányságon, a rendőrök pedig az elkövető felkutatására indultak. Széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek során azonosították a rablót. A 62 éves férfit otthonában fogták el a nyomozók. A nála tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták azt a kést, mellyel megfenyegette a sértettet. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, melyet vádemelési javaslattal küldött meg az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT