Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 28. 08:09, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMRFK

Vádemelés előtt az esztergomi sorozatbetörő

Vádemelés előtt az esztergomi sorozatbetörő

Több esztergomi ingatlanba is behatolt a 40 éves P. Imre 2012 szeptembere és 2013 februárja között. A férfit elfogták a rendőrök és hamarosan bíróság elé is áll.

Első alkalommal tavaly szeptember 23-án akkori barátnője szüleitől tulajdonított el egy arany pecsétgyűrűt, melyet egy zálogházban eladott. December 7-én a férfi egy alkalmi ismerőse őrizetlenül hagyott táskájából lopta el a sértett pénztárcáját. Idén január 11-én egy esztergomi lakóház egyik lakásának ajtaját rúgta be, majd onnan egy számítógéppel távozott, melyet aztán darabjaira szétszedve értékesített. Három héttel később egy családi házba az ablakot benyomva jutott be, majd onnan antik zsebórákat, különböző arany ékszereket, egy laptopot és egy hatástalanított vadászpuskát zsákmányolt. Az utolsó bűncselekményt február 7-én követte el, amikor egy ipari területre sétált be, ahol az egyik irodahelyiségből monitort és számítógépet lopott el. Az esztergomi járőrök ezután fogták el a 40 éves férfit. Lakásán házkutatást tartottak a nyomozók, melyen több, a bűncselekmények elkövetéséből származó tárgyat találtak. P. Imrét őrizetbe vették, és az Esztergomi Járási Bíróság egy nappal később elrendelte előzetes letartóztatását. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya július 22-én befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.