Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 03. 08:31, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK

Vádemelésre vár az esztergomi iskolák táskatolvaja

Vádemelésre vár az esztergomi iskolák táskatolvaja

Trükkös módszerrel bejutva, esztergomi oktatási intézményekből lopott táskákat egy szlovák nő, akit a rendőrség elkapott és tizenhárom rendbeli bűncselekménnyel vádol. Most vádat emelnek a gyanúsított ellen.

Tizenhárom rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a rendőrség a 37 éves szlovák állampolgárságú F. Sonát. Az asszony két esztergomi oktatási intézményből lopott el táskákat a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt.

A gyanúsított 2012. november 23-án egy esztergomi zeneiskola egyik irodájába surrant be. Nem távozott onnan üres kézzel, az egyik ott dolgozó táskáját is magával vitte. Következő lopása helyszínéül ismét egy oktatási intézményt választott. 2013. január 4-én egy esztergomi általános iskolából tulajdonított el hasonló módszerrel egy női retikült. F. Sona mindkét alkalommal valamilyen kitalált történettel érkezett az iskolákba. Egyszer például azt állította, hogy gyermekét szeretné beíratni az intézménybe, így jutott be a tanári szobába.

Az esztergomi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően beazonosították az elkövetőt, akit április 10-én fogtak el. F. Sona ellen 13 rendbeli bűncselekmény elkövetése miatt folytatott nyomozást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, melyet vádemelési javaslattal küldött meg az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT