Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 21. 08:48, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemeléssel zárult az esztergomi rendőrautókat rongáló ügye

Vádemeléssel zárult az esztergomi rendőrautókat rongáló ügye

Bombariadó miatt nem mehetett be bulizni az egyik szórakozóhelyre egy esztergomi férfi, ezért hogy mégis szórakozzon, megrongált két rendőrautót. A rendőrség a minap lezárta az ügyet, így vádemelés vár a rongálóra.

Gyorsan elfogták a rendőrök azt az esztergomi férfit, aki még március 10-én járőrautókat rongált meg, miközben a rendőrök egy szórakozóhelyen tűzszerészeti átvizsgálást végeztek. A férfi azt sérelmezte, hogy a bombariadó miatt nem jutott be a vendéglátóhelyre. T. Tamás kiabált, dühöngött majd az egyik járműről letörte a rendszámtáblatartót és a hátsó ablaktörlő lapátot, a másikról pedig erőszakkal levette az antennát, az ablaktörlőjét pedig kihajlította, mely használhatatlanná vált. A 27 éves férfit a nyomozók másnap elfogták és előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt is bevallotta, hogy hazafelé tartva egy esztergomi autókereskedés udvarára is bemászott és további öt személygépkocsit rongált meg. A nyomozók a férfi előállítása után házkutatást is tartottak, melyen lefoglaltak egy rendszámtáblát. Erről a gyanúsított elmondta, hogy pár hónapja került hozzá, miután letörte azt egy autóbuszról.

T. Tamás ellen – szabadlábon hagyása mellett – kisebb kárt okozó folytatólagosan elkövetett rongálás vétség és garázdaság vétség, valamint két rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben a rendőrség a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte és múlt héten vádemelési javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.