Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Január 21. 09:52, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Vak nőt fosztott ki – videóval

Vak nőt fosztott ki – videóval

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű 27 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt, egy budapesti bevásárlóközpontban, a segítségnyújtás látszatát keltve fosztott ki egy vak nőt.

A vádirat szerint a vádlott 2023. október 27-én késő délután, egy VI. kerületi bevásárlóközpontban megszólított egy vak nőt, és megkérdezte, hogy segíthet-e neki valamiben. A sértett elmondta, hogy a laptopját szeretné feltölteni, ezért töltőállomást keres, a férfi pedig felajánlotta a segítségét.

A vádlott ezután a bevásárlóközpont étterem részéhez kísérte a nőt, aki letette a táskáját egy székre, majd elővette a laptopját, amelyet tölteni szeretett volna. A vádlott ekkor a nyitott táskából – kihasználva a sértett bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát – kivette a sértett mintegy 50.000 forint értékű mobiltelefonját, majd azzal együtt távozott a helyszínről.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt, mint többszörös visszaesőt, kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogyan a vádlott az étterem részhez kíséri a sértettet, majd azt a látszatot kelti, hogy segít a laptopot töltőre tenni. Ezalatt veszi ki a táskából a sértett telefonját, majd elhagyja a helyszínt.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.