Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Március 26. 13:52, szombat | Helyi

Választás 2022

Választás 2022

Lassan finishbe ér az idei kampány – minden oldalon nagy az izgalom, ki-ki maga meggyőződése szerint várja a választások végkimenetelét.

Körzetünkben, a Komárom-Esztergom megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben 6 jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 ajánlást. Hat jelölt bizony nem kevés, nehéz helyzetben vannak azok a felelős választópolgárok, akik a térség legjobb, legalkalmasabb képviselőjét szeretnék a parlamentben látni. Hogy megkönnyítsük a dolgukat, választási riportsorozatunkban minden jelöltet igyekszünk bemutatni Önöknek. Megkerestük őket, és feltettük nekik azokat az alapvető kérdéseket, melyek megválaszolása révén bemutathatják magukat, céljaikat, elképzeléseiket azoknak, akik támogatása nélkül ambícióik mit sem érnek. Hat jelölt, hat különböző világlátás, hat merőben más elképzelés, mégis egy dolog mindegyikükben közös: a céljuk, hogy április harmadikán az ő nevük mellé kerüljön a legtöbb x.

Greiner Tamás a Gödény féle botrányos hátterű NÉP (Normális Élet Pártja) támogatásával, annak színeiben, a párt országos listájának 9. helyén állva, de önmagát konzekvensen független jelöltként aposztrofálva indul az idei választásokon.

Néhány szó a hátszeléről:

Gödény György először a 2018-as választásokon tűnt fel Közös Nevező nevű pártja élén. Ekkor a pártja által indított 42 egyéni jelölt mindössze 3894 szavazatot tudott megszerezni, a 0,07%-os támogatottsággal nem sikerült képviselőt juttatnia a parlamentbe, viszont a párt ellen összesen 13 büntetőeljárást indítottak hamis magánokirat felhasználása, vagyis ajánlóívekkel való visszaélés gyanúja miatt. Eredménytelen szereplése miatt 153 milliós állami kampánytámogatása kapcsán teljes visszafizetési kötelezettség keletkezett, amelynek rendezése nem történt meg az Államkincstár jelentése alapján. Ezek után 2021-ben átvette a NÉP vezetését, ám a neve körüli botrányok (elsősorban vírus- és oltástagadó attitűdje miatt) sora egyre csak gyarapodott. Mindezek ellenére idén a 106-ból 104 egyéni jelöltjének sikerült megszereznie a szükséges ajánlásokat – bár ez sem ment zökkenőmentesen, több helyen is felmerült a neve mellett a választási csalás lehetősége, amikor is elhunyt személyek adatait találták meg jelöltjei ajánlásai között.

Mindezen botrányok azonban nem érintették az esztergomi Greiner Tamást, aki önerejéből sikeresen bejuttatta magát a szavazólapra. Greiner neve nem ismeretlen a térségben, hosszú évek óta elszántan harcol igazáért, mely harcot, megmozdulásait folyamatosan tudósítja, így bárki nyomon követheti. Politikai ambíciói is innen gyökereztethetőek. Mint lapunknak elmondta: „Az elmúlt 14 év óriási rálátást biztosított a szűkebb és tágabb környezetemben létrejött hatalmi ágak összefonódására, és ennek az emberekre gyakorolt hatására. Nem csak szavakkal, de tettekkel is képes vagyok kiállni az itt élő közösség érdekeiért. Nem irányítani, hanem együttműködni szeretnék a településekkel.” Céljai között szerepel többek között a hatalmi ágak korrupciós rendszerének felszámolása, az egészségügy rendbetétele és az elhanyagolt, önkormányzati tulajdonú épületek rendbehozatala úgy, hogy azok az önkormányzatok tulajdonában maradjanak.

A pártját érintő botrányokról is megkérdeztük. Véleménye szerint „Mások feltételezett „csalásához” bizonyítékok hiányában nem tudom, mi közöm lehetne. KEM 2 választókörzetében Greiner Tamás indul, nem Gődény György, és nem X Y. Úgy érzem semmi esetre sem hathat rosszabbul az én megítélésemre, mint Völner Pál hatása hat Erős Gábor megítélésére.”. A független-pártjelölt ellentmondásos helyzetét is kértük, hogy oldja fel, hogy mindenki számára világos legyen, hogyan lehet valaki egy párt országos listás jelöltjeként független. Véleménye szerint ebben ugyanis semmi ellentmondás nincs: „A párt legfőbb eszméivel értek egyet úgy, hogy nem vagyok párttag. A Normális Élet Pártja látva a 14 éve tartó töretlen harcomat az igazságszolgáltatás és egészségügy megtisztításáért kért fel képviselőjelöltnek. Nem akartak megvenni sem kampánypénzzel, sem mással. Azzal a feltétellel fogadtam el, hogy teljes függetlenségben tudom tenni a dolgom megválasztásom esetén.” Az őt támogató párttal azonban sok mindenben egyetért: „A NORMÁLIS élet követelményeivel mindenképpen. Tehát ragaszkodom a tisztességes becsületes munkához, az ezért járó megbecsüléshez. A normális egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz, az igazságszolgáltatás tisztaságához. A hazai kisvállalkozók, kapják meg ugyanazt az esélyt és támogatást, mint a multi cégek. Vissza kell állítani a szakmunka, a mezőgazdaság, állattenyésztés megbecsülését. A védőoltásokat támogatom, ugyanakkor a Covid esetében látva a járványok alakulását, annak kötelezővé tételét elutasítom.”

Fontosnak tartottuk – és bizonyára a választókat is nagyon érdekli -, hogy hogyan vélekedik az ukrán-orosz konfliktusról, milyen szerepet szánna benne Magyarországnak? A képviselőjelölt abszolút pacifistán áll a kérdéshez, véleménye szerint senkinek sem jó a háború, családjaink és gyermekeink biztonsága érdekében ki kell maradnunk belőle.

Esélyeit nézve nem bocsátkozott jóslásokba, azt viszont leszögezte, hogy az ő esélye az emberek nagy esélye.

Kérdéseinket, és Greiner Tamás válaszait változtatás nélkül elolvashatják:

1. Melyik az a három legfontosabb dolog, melyet képviselőként el szeretne érni a körzetében?

1/1 A megyében a hatalmi ágak korrupciós rendszerének lebontása, felszámolása.

1/2 Az egészségügy rendbetétele.

  • kórházi várólista minimalizálása úgy, hogy a TB-t fizető embereket ne kényszerítsék a magánszektorba, plusz kiadásért.
  • Az egészségügy megtisztítása a szakmaiatlan, pénzorientált dolgozóktól.
  • Protokollok és módszertani levelek létrehozása, ezek számonkérése a szakmai színvonal fenntartása érdekében.

1/3 Az elhanyagolt, önkormányzatok tulajdonában lévő épületek rendbehozatala úgy, hogy a település vagyona tudjon maradni és a közösség hasznára lehessen felhasználni.

2. Véleménye szerint a jelen ukrán-orosz konfliktusban milyen szerepe kell, hogy legyen Magyarországnak?

Véleményem szerint ne keressük a háború lehetőségét, mert az senkinek nem volna jó. Mindenképpen ki kell maradnunk ebből, családjaink és gyermekeink biztonsága érdekében.

3. A nyilvántartásba vett jelöltek közül kiket tart a legnagyobb vetélytársainak?

Ezt nem az én dolgom eldönteni. Én teszem a dolgom, az emberek pedig eldöntik kiben bíznak jobban.

4. Hogyan látja saját esélyeit?

Nem vagyok jós. Az én esélyem az emberek nagy esélye, hisz most személyemben, nem egy pártérdekű katonát választanának, hanem önmaguk közül valakit, aki napi szinten átlátja és megéli az emberek gondjait.

5. Miért érzi alkalmasnak magát a teljes körzet képviseletére?

Az elmúlt 14 év óriási rálátást biztosított a szűkebb és tágabb környezetemben létrejött hatalmi ágak összefonódására, és ennek az emberekre gyakorolt hatására. Nem csak szavakkal, de tettekkel is képes vagyok kiállni az itt élő közösség érdekeiért. Nem irányítani, hanem együttműködni szeretnék a településekkel. Egy embernek egy ekkora körzetre nem lehet rálátása mindenre, mindennapos szinten, ezért feltett szándékom, hogy minden hozzám tartozó településről egy-egy ott élő, és a lakosság által elfogadott megbecsült lakossal folyamatos munkakapcsolatban legyek rendszeres megbeszélésekkel, hogy közösen döntsünk a feladatok végrehajtásának sürgősségéről és sorrendjéről.

6. Saját magán túl melyik másik jelöltet tudná még elképzelni a körzet alkalmas képviselőjeként?

Amennyiben bármelyikben megbíznék, és eddigi munkája, tevékenysége bizalomra adott volna okot, akkor nem indulnék képviselőnek. Pont ezért tettem meg ezt a lépést, mert egyikükben sem látom az emberekért való igaz kiállást. Fontosabbnak látom a párthoz való hűségüket és a hatalom megtartásának, illetve átvételének szándékát, mint az itt élő emberekért való kiállást. A pártok érdekei, ritkán vannak párhuzamban az emberek érdekeivel.

7. Magát független jelöltként aposztrofálja, mégis a Normális Élet Pártja színeiben, annak főbb kampányszlogenjeivel vágott neki ennek a kampánynak. Feloldaná ezt az ellentmondásosnak tűnő helyzetet?

Nincs ebben semmi ellentmondás. A párt legfőbb eszméivel értek egyet úgy, hogy nem vagyok párttag. A Normális Élet Pártja látva a 14 éve tartó töretlen harcomat az igazságszolgáltatás és egészségügy megtisztításáért kért fel képviselőjelöltnek. Nem akartak megvenni sem kampánypénzzel, sem mással. Azzal a feltétellel fogadtam el, hogy teljes függetlenségben tudom tenni a dolgom megválasztásom esetén.

8. Gödény pártja már ebben az érában is választási csalásba keveredett. Mit gondol, ez hogyan hat az Ön megítélésére?

Ismételten megjegyzem, független voltam, vagyok, és az is maradok! Mások feltételezett „csalásához” bizonyítékok hiányában nem tudom, mi közöm lehetne. KEM 2 választókörzetében Greiner Tamás indul, nem Gődény György, és nem X Y. Úgy érzem semmi esetre sem hathat rosszabbul az én megítélésemre, mint Völner Pál hatása hat Erős Gábor megítélésére. Ha önök szerint más esetleges választási csalása rossz fényt vetít rám, kérem tegyék fel maguknak a kérdést, hogy Völner Pál 83 milliós kenőpénz átvétele, az ezek után még járó végkielégítés, az , hogy a parlament nem vizsgálja az ügyet, nem hoz létre bizottságot, az összefonódása a végrehajtói kamara elnökével vajon, hogyan hat Erős Gábor és a jelenleg is parlamentben tevékenykedő Nunkovics Tibor megítélésére, akik tudtommal egyetlen szóval sem marasztalták el eddig a még jelenleg is mandátumban lévő képviselőt.

9. Mindenben egyetért az Önt támogató párt nézeteivel?

A NORMÁLIS élet követelményeivel mindenképpen. Tehát ragaszkodom a tisztességes becsületes munkához, az ezért járó megbecsüléshez. A normális egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz, az igazságszolgáltatás tisztaságához. A hazai kisvállalkozók, kapják meg ugyanazt az esélyt és támogatást, mint a multi cégek. Vissza kell állítani a szakmunka, a mezőgazdaság, állattenyésztés megbecsülését. A védőoltásokat támogatom, ugyanakkor a Covid esetében látva a járványok alakulását, annak kötelezővé tételét elutasítom.

10. Több platformon is hangot adott már annak a nézetének, mely szerint egyetlen párttal sem ért egyet, Ön szerint a pártok képviselői nem az embereket, hanem a pártjuk érdekeit képviselik. Mit gondol, a Parlamentben hogyan fogja tudni érvényesíteni terveit, indítványait?

A pártkatonák eddig sem az emberek érdekeiért cselekedtek. Pártérdekeket képviselnek, mely általában sajnos nem összeegyeztethető az emberek érdekeivel. Sajnos 32 év tapasztalat, hogy az ígéretek tömege érkezik választások előtt, aztán 5 évig élik a világukat jó fizetésért. Az emberek hiába keresik meg a pártvezetőket a problémáikkal, mindig kibújót keresnek a megoldások elől. Eleve elfogadhatatlannak tartom a képviselők mentelmi jogát, hisz csak a bűnözésre és korrupcióra ösztönöz. Bűncselekmény esetén ehelyett azonnali felfüggesztést, és példaértékű sürgető büntetést tartok szükségesnek, mivel példamutatás helyett, visszaél a lehetőségével és hatalmával! Ezért nem mentelmi jog, hanem súlyosabb büntetés jár, mivel a választók jóhiszeműségével élt vissza!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.