Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 28. 11:20, hétfő | Helyi

Választás 2022

Választás 2022

Lassan finishbe ér az idei kampány – minden oldalon nagy az izgalom, ki-ki maga meggyőződése szerint várja a választások végkimenetelét.

Körzetünkben, a Komárom-Esztergom megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben 6 jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 ajánlást. Hat jelölt bizony nem kevés, nehéz helyzetben vannak azok a felelős választópolgárok, akik a térség legjobb, legalkalmasabb képviselőjét szeretnék a parlamentben látni. Hogy megkönnyítsük a dolgukat, választási riportsorozatunkban minden jelöltet igyekszünk bemutatni Önöknek. Megkerestük őket, és feltettük nekik azokat az alapvető kérdéseket, melyek megválaszolása révén bemutathatják magukat, céljaikat, elképzeléseiket azoknak, akik támogatása nélkül ambícióik mit sem érnek. Hat jelölt, hat különböző világlátás, hat merőben más elképzelés, mégis egy dolog mindegyikükben közös: a céljuk, hogy április harmadikán az ő nevük mellé kerüljön a legtöbb x.

Stipits Zoltán az MKKP (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) jelöltje, ám annak országos listáján nem szerepel.

Néhány szó a hátszeléről:

Az MKKP 2014 óta működik bejegyzett pártként, előtte egyesület volt. Magyarország egyetlen „viccpártja”, azaz a humor, paródia segítségével igyekszik rávilágítani a magyar politika visszásságaira. Céljuk – a nevettetésen túl – azonban igencsak komoly: mozgalmuk az erőszakmentességben és a közvetlen cselekvésben hisz, fontosnak tartják az aktív állampolgári hozzáállás erősítését, az értelmes politikai párbeszéd kialakítását, hozzájárulni egy olyan állampolgári szemlélethez, amelyben kizárólag konkrét ügyekkel foglalkoznak, valamint amikor szükséges, átvenni az önkormányzatok által elhanyagolt tevékenységeket.

Helyi jelöltjük, Stipits Zoltán is ennek szellemiségében nyilatkozott lapunknak. Az általa felsorolt három, a térséget érintő legfontosabb dologként az örök életet, az ingyen sört és azt jelölte meg, hogy ne gyűlölet vezérelje az embereket. Ez utóbbi hitvallását önmagára vonatkoztatva is érvényesíteni kívánja, nem zárkózik el egyetlen párttal történő együttműködés lehetőségétől sem, amennyiben az konkrét ügyek, és nem pártérdekek, ideológiák mentén történik. És hogy melyek ezek a konkrét ügyek?

„Fidesszel gördülékenyen tudnék a médiafölény lebontásában együtt dolgozni.
Mi Hazánkkal, a szélsőséges gyülekezetek feloszlatásában tudnánk nagyot alkotni.
MSZP -vel a szocialista múlt teljes lezárásában tudnék együttműködni több projektben.
MSZP, DK, Fidesz közös projektünk lehetne a '89 előtti 3/3 as ügynök akták nyilvánosságra hozása, a korrupciós ügyek feltárása... szerintem nem lenne ellenvetésük, sőt.
Fidesszel továbbá tudnék együttműködni a jogállamiság kiépítésében, az Orosz oligarchákkal való szakításban...
Momentummal nem csak az Orosz propaganda, de az észak amerikai propaganda kiűzésében tudnék.
Jobbikkal a karlendítős Polgármesterek száműzésében.
LMP -vel a felelős klímapolitikában pl.”

Az ukrán-orosz háború a párt kampányterveire is rányomta a bélyegét, mint mondta: „ a Kutyapártnál egyöntetű vélemény volt, hogy most a háború miatt a menekülők segítése felül írta a kampány terveket”. Magyarország háborúban betöltött szerepét pedig így értékelte: „Az 1.vh-ban is a vesztes oldalhoz álltunk, a 2.vh-ban is, járt utat a járatlanért ne add fel.” Konkrét tervük is van a külpolitikai válságot illetően:
„-A sörös terv része a sörkatonaság bevezetése, férfiak és nők egyaránt sörözve lesznek.
-A kormány hintapolitikájával azt érte el, hogy most már nem csupán a nyugati szövetségeseink bizalma szűnt meg, de Oroszország is felvette Magyarországot az ellenséges országok listájára. A nemzetközi kapcsolatokban forradalmi változásra van szükség: a körhintapolitikára, így, aki minket figyel elszédül.”

Az esélyeket tekintve „sorosnak” látja a küzdelmet, de biztos pártja három harmados győzelmében, így nem izgul. „Erős Gábor kétségtelenül Erős, Deák Ferenc pedig mindenképp húzónév a választók számára. Mégis, a nyilvántartásba vett jelöltek közül legnagyobb vetélytársam, akit feltétlenül le szeretnék győzni, az Stipits Zoltán.”
Kérdéseinket, és Stipits Zoltán válaszait változtatás nélkül elolvashatják:

1. Melyik az a három legfontosabb dolog, melyet képviselőként el szeretne érni a körzetében?

Örök élet

ingyen sör

Ne gyűlölet vezérelje az Embereket.

2. Véleménye szerint a jelen ukrán-orosz konfliktusban milyen szerepe kell, hogy legyen Magyarországnak?

Az 1.vh-ban is a vesztes oldalhoz álltunk, a 2.vh-ban is, járt utat a járatlanért ne add fel.

-A sörös terv része a sörkatonaság bevezetése, férfiak és nők egyaránt sörözve lesznek.

-A kormány hintapolitikájával azt érte el, hogy most már nem csupán a nyugati szövetségeseink bizalma szűnt meg, de Oroszország is felvette Magyarországot az ellenséges országok listájára. A nemzetközi kapcsolatokban forradalmi változásra van szükség: a körhintapolitikára, így, aki minket figyel elszédül.

3. A nyilvántartásba vett jelöltek közül kiket tart a legnagyobb vetélytársainak?

Erős Gábor kétségtelenül Erős, Deák Ferenc pedig mindenképp húzónév a választók számára. Mégis, a nyilvántartásba vett jelöltek közül legnagyobb vetélytársam, akit feltétlenül le szeretnék győzni, az Stipits Zoltán.

4. Hogyan látja saját esélyeit?

Nyugodt Négy harmad

5. Miért érzi alkalmasnak magát a teljes körzet képviseletére?

Egyetlen palindrom jelölt, ez szinte unikum.

6. Saját magán túl melyik másik jelöltet tudná még elképzelni a körzet alkalmas képviselőjeként?

Kutyapárt komáromi jelöltjét

Kutyapárt tatabányai jelöltjét

7. Korábban már említette, hogy ügyek mentén tudna együttműködni más pártokkal. Mely pártok azok, akikkel véleménye szerint gördülékenyen tudna együttműködni, és melyek azok, amelyekkel biztosan nem?

Fidesszel gördülékenyen tudnék a médiafölény lebontásában együtt dolgozni.
Mi Hazánkkal, a szélsőséges gyülekezetek feloszlatásában tudnánk nagyot alkotni.
MSZP -vel a szocialista múlt teljes lezárásában tudnék együttműködni több projektben.
MSZP, DK, Fidesz közös projektünk lehetne a '89 előtti 3/3 as ügynök akták nyilvánosságra hozása, a korrupciós ügyek feltárása... szerintem nem lenne ellenvetésük, sőt.
Fidesszel továbbá tudnék együttműködni a jogállamiság kiépítésében, az Orosz oligarchákkal való szakításban...
Momentummal nem csak az Orosz propaganda, de az észak amerikai propaganda kiűzésében tudnék.
Jobbikkal a karlendítős Polgármesterek száműzésében.
LMP -vel a felelős klímapolitikában pl.
Lenne sok hangulatos projektünk, kellemes estébe nyúló beszélgetésekkel.

8. Az ajánlásgyűjtés közben mit tapasztalt, mennyire veszik Önt komolyan az emberek?

Kellemetlen rossznak gondoltam előtte a kopogtatást, mások vacsorája közben zavarni, de egy nagy tapasztalat volt mind az 500 aláírásnál jelen lenni, emberek érzéseiket zúdították rám, pró és kontra egyaránt. Határozottan komolyabban vettek kopogtatás és pultozás közben, mint a Normális Élet Pártja jelöltjének, vagy a MEMO -s jelölt pultozását.

9. Milyen tervei vannak a kampányidőszak maradék idejére?

Igazából az idei kampány majdnem, hogy elmarad, Kutyapártnál egyöntetű vélemény volt, hogy most a háború miatt a menekülők segítése felül írta a kampány terveket.
Rengeteg jelölt és passzivista a nyugati téri help sátorban dolgozik inkább, mint beszédeket tartson, mint ahogy erről beszámolt a közmédia híradója is... ja nem.. az az Orosz propagandát sugározta.

Több tonna adományt indítunk el ukrán határ közelében elszállásolt menekülteknek, és háziállatainak. A Budapest környéki adomány koordináció 0-24 ben zajlik.
Nyugati pályaudvaron próbálunk minden lehető segítséget megadni az oda érkező menekülteknek, állítottunk fel fűtött pelenkázó sátrat, 50 telefon töltésére alkalmas pontot, melegedőt, koordináljuk a felajánlásokat, és felajánlott szállásokat, van passzivistánk aki otthonában fogadott valakit be.
A kampánytékozló alapunkból elkezdtük Kesztölcön a bringapályát csinálni, épül mellette bringaszerelő állomás, és belekezdünk a deszkapálya -skatefarkú projektbe is.

10. Ön szerint soros lesz a verseny ebben a körzetben? Mennyire látja kiegyenlítettnek az egyes jelöltek esélyeit?

Soros lesz a verseny, de Miután három harmaddal nyerni fogunk, cseppet sem izgulok. Mi leszünk a következő Soros Elnökség. Én vagyok a soros képviselni a régiót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.