Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 14. 09:10, péntek | Helyi
Forrás: hidlap.hu

Választás Esztergom – aláírták az Etikai Kódexet

Választás Esztergom – aláírták az Etikai Kódexet

Március 13-án, egy vízivárosi étterem különtermében aláírták az Esztergomi Keresztény Egyesület (EKE) által készített Etikai Kódexet.

A dokumentumról már hetekkel korábban üzenetet fogalmazott meg az EKE, az Etikai Kódexszel kapcsolatban akkor a Fidesz és a Fidelitas jelentette ki, hogy biztosan aláírja. A március 13-ai szignózásnál majdnem a teljes helyi politikai paletta képviseltette magát.

A Fidesz Esztergomi Szervezete nevében György Róbert elnök, a Keresztény Demokrata Néppárt nevében György Sándor elnök, a Fidelitas Esztergomi Szervezete nevében, Heer Ádám elnök, a Rudnay Sándor Egyesület nevében Németh József vezetőségi tag, a Jobbik Esztergomi Szervezete nevében Zentai-Plajner Zsolt elnök, az LMP Esztergomi Szervezete nevében Prommer Mátyás képviselőjelölt, a Polgári Esztergomért Egyesület nevében Kovács Gábor elnök és a kezdeményező Esztergomi Keresztény Egyesület nevében Mészáros János elnök írta alá az Etikai Kódexet.

Az irat 5 pontból áll, tartalmát tekintve a már korábban a sajtóban bemutatott változattal megegyező.

Esztergom választási etikai kódex

Az aláírást megelőzően Mészáros János EKE elnök azzal vezette be a ceremóniát, hogy remélhetőleg nemcsak az esztergomiaknak, de az országban mindenkinek példa lehet, hogy vannak olyan értékek, melyek mentén egyetértenek a különböző politikai pártok, közéleti szervezetek. Az EKE elnöke emlékeztetett arra, hogy Szent István korában már lényeges volt, hogy a soknemzetiségű Európa egységes értékrendet, a kereszténységet kövesse. Mészáros János végül annak a reményének adott hangot, hogy az Etikai Kódex aláírása ugyanazt a megőrzött és vállalt keresztény értékrendet igazolja, mely megtarthatja Esztergomot és Magyarországot is.

A rövid beszéd után a politikai pártok és társadalmi szervezetek képviselői kézjegyükkel látták el az Etikai Kódexet, majd kézfogásukkal is megerősítették a dokumentumban tett vállalásukat.

Kapcsolódó cikk:
Az esztergomi Fidesz elfogadta az EKE választási etikai kódexét
A Fidelitas üdvözli az EKE etikai kódexének ajánlásait

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.