Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 07. 16:08, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Valószínűleg sikerült megtörni a harmadik hullámot Németországban

Valószínűleg sikerült megtörni a harmadik hullámot Németországban

Az utóbbi napok járványügyi adatai alapján úgy tűnik, hogy sikerült megtörni az új típusú koronavírus harmadik fertőzéshullámát Németországban - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Jens Spahn a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetőjével tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a fertőzésgyakoriság, a napi új fertőződések száma és a napi halálesetek száma elsősorban a lakosság felelősségteljes magatartása révén csökken.

Az RKI kimutatásai szerint a járványügyi adatok tizenegy napja folyamatosan javulnak, és azt jelzik, hogy a harmadik hullám alacsonyabban tetőzött, mint a második.

Ugyanakkor Lothar Wieler, az intézet vezetője a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy továbbra is szükség van járványügyi korlátozásokra, nélkülük 4 körül lenne a vírus reprodukciós aránya, vagyis minden 100 fertőzött átlagosan 400 embernek adná tovább a kórokozót.

Jens Spahn aláhúzta, hogy nem szabad elsietni a korlátozások lazítását, a következő három-négy héten még nagy óvatossággal és körültekintően kell viselkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.