Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 22. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - FOTÓ: VOLAN.HU

Változik több busz menetrendje is

Változik több busz menetrendje is

Összesen hat Volánbusz járat menetrendje változik meg szeptember elsejétől. Mellettük két vonal teljesen megszűnik az új tanév kezdetétől. Mindezek pedig érintik az esztergomi tömegközlekedőket is.

Szeptember elsejétől (szombattól) módosul a 800-as, 810-es, 815-ös, 820-as, 830-as és 832-es buszvonalak menetrendje, ezzel egyidejűleg a 811-es és 831-es buszvonalak megszűnnek – hívta fel erre a figyelmet a Városháza az esztergom.hu oldalon.

Mint a közlemény kitért rá: a 830-as autóbuszvonal valamennyi járata a pilisvörösvári vasútállomás érintésével, Pilisszántóig meghosszabbított útvonalon közlekedik, így biztosítva a vasútállomással nem rendelkező Pilisszántó esetében a megfelelő vasúti kapcsolatot.

A buszok Pilisvörösváron kedvező átszállási lehetőséget biztosítanak mind a Budapest felől, mind pedig a Budapest felé közlekedő vonatokra, amely figyelembe véve a 10-es számú főúton tapasztalt forgalmi torlódásokat, a jelenlegi közúti eljutási lehetőségeknél kedvezőbb menetidővel biztosítja a főváros elérését.

A Pilisszántó és Budapest közötti útvonalra a Budapest-bérlet, és e mellé váltott kiegészítő VOLÁNBUSZ helyközi autóbuszbérletek szeptember elsejétől a vonatokon Pilisvörösvár és Budapest közötti utazásra is érvényesek, ezáltal Pilisszántó és a főváros között az utasok egyetlen bérlettel tudják igénybe venni a vasúti ráhordást biztosító autóbuszjáratokat és a vonatokat.

Az elmúlt időszakban a 2-es számú Budapest – Esztergom vasútvonal pályafelújítása és villamosítása lehetővé tette, hogy a korábbiakhoz képest bővebb kínálattal és rövidebb menetidővel közlekedjenek a vonatok, amely jelentős kihatással van a térségben közlekedő buszjáratok utasforgalmára is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.