Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. Május 20. 19:50, csütörtök | Külföld
Forrás: magro.hu

Van ahol tehenet nyerhet, aki covid ellenes oltásra jelentkezik

Van ahol tehenet nyerhet, aki covid ellenes oltásra jelentkezik

Hetente sorsolnak ki egy tehenet a beoltottak között Thaiföld egyik északi tartományában.

Chiang Mai tartomány, jellemzően falusias Mae Chaem körzetében azzal szeretnék felpörgetni az oltakozási hajlandóságot, és az előzetes regisztrációt, hogy az év hátralévő részében minden héten egy élő tehenet nyerhet valaki a már igazoltan beoltottak közül.
A nyereményjáték jó húzásnak tűnik, hiszen körzetben június 7-én kezdődő oltásra pár nap alatt százról ezres nagyságrendűre emelkedett azok száma, akik oltóanyagra regisztráltak.
Mivel a körzetben leginkább földművelésből élnek a nyereményjátékon kisorsolt tehénnek nagy értéke van, akár megtartják, akár jó pénzért eladják.
Thaiföld más részein is igen kreatív módon ösztönzik a lakosságot arra, hogy minél többen jelentkezzenek oltásra. Van, ahol arany nyakláncot, áruházi kedvezménykuponokat vagy készpénzt osztogatnak a szerencsés regisztráltak között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén