Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. November 06. 08:07, szerda | Helyi
Forrás: EKKE-OpticWord

Váratlan vereséget szenvedtek kosarasaink

Váratlan vereséget szenvedtek kosarasaink

A múlt hétvégi bravúros győzelem után joggal reménykedtek az EKKE-OpticWord játékosai és szurkolói az újabb győzelemben, ezúttal azonban egy váratlan vereséget könyvelhettek el az esztergomi kosarasok.

Tökéletes végjáték és bravúrgyőzelem az FSzSE ellen, így készülődhetett a hétvégi fordulóra az EKKE csapata, ráadásul az ellen a Diósd ellen, amely eddig nem mutatott túl jó játékot. Szánthó Gellért edző helyzetét azonban nehezítette, hogy az őszi szünet miatt a fiatalok nem edzettek a csapattal, valamint Rózsa Ádám sem állt a rendelkezésére. Ennek ellenére a cél egyértelmű volt – hazai pályán legyőzni a Diósd együttesét. A mérkőzés előtti percekben az edző külön kitért a védekezés fontosságára és felhívta a játékosok figyelmét: harcosan, motiváltan induljanak neki a mérkőzésnek, mind védekezésben, mind támadásban koncentráltan, odafigyelve kosarazzanak.

Ebből az első negyedben gyakorlatilag semmit nem láttam, álmosan, fásultan játszottunk, az ellenfél nagyon hamar elhúzott 8-10 ponttal” - mérgelődött Szánthó Gellért. „Körülményesen szőttük a támadásokat, állva vártuk a labdákat, nyoma sem volt a sokmozgásos játéknak. Mindemellett rengeteg eladott labdánk is volt már az első negyedben.”

A következő negyedben a hazaiak nagyon korán összegyűjtötték a négy csapat faultot, így innentől minden szabálytalanság után büntetőztek a Diósd játékosai – tették ezt szinte hibátlanul. A fiatalok beállásával felpörgött az EKKE játéka, Radványi Antal néhány tökéletes assziszt passzával, Tuschinger Péter és Sasvári Viktor pontjaival kapaszkodtak a hazaiak, a 3. negyed közepén már csak 5 pont volt a vendégek előnye. Ekkor pár érthetetlen bírói ítélet és ismét eladott labdák miatt megtorpant az EKKE, újra 10 pont fölé nőtt a hátrány. Az ellenfél továbbra is tökéletes formában dobott, jól játszották meg húzóembereiket, így a meccs végére megtartották előnyüket: 79-70-re nyert a Diósd.

„Rettenetesen bosszantó volt látni azt, hogy ilyen pontatlanul játszottunk. Érdekességképp a mérkőzésről pontos statisztikai kimutatást vezettünk, ennek eredménye számomra is elég tanulságos volt! A 22 eladott labda még ahhoz képest is sok, amennyinek éreztem, de ha hozzávesszük, hogy az ellenfél védekezésével alig gyakorolt ránk nyomást, akkor meg egyenesen ’brutális’. Tény, hogy Ádám (Rózsa) nélkül nem volt elég hatékony a támadásunk, védekezésben is hiányzott a rutinja. Látható, hogy a fiatalok részfeladatokat nagyon szépen megoldanak, de ők még nem képesek egy-egy mérkőzést megnyerni – ezt természetesen nem is várom el tőlük. Adott a feladat: minimálisra csökkenteni az eladott labdák számát és végig, a mérkőzés első pillanatától odafigyelve, harcosan kell játszani!” – összegzett az edző.

Az EKKE dobott pontjainak közel 70 százalékát két játékos, Tuschinger Péter (31/6) és Sasvári Viktor (17/3) dobta, lepattanókban szintén Viktor jeleskedett (9 db).

A héten hétközi fordulóban a Honvéd fiataljaihoz látogat az EKKE, a legközelebbi hazai forduló november 17-én lesz, a szokásos 18 órai kezdettel a Dobó Gimnáziumban. Eldőlt, hogy a legkisebbek újabb fordulóját is idegenbe tartják, november 23-án Szigetszentmiklósra utaznak a gyerekek.

Az egyesület bízik benne, hogy ezeken a mérkőzéseken jó játékkal sikerül győzni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT