Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 20. 08:05, szombat | Helyi
Forrás: Skopec Veronika

Varázslatos komolyzenei koncertsorozat Visegrádon

Varázslatos komolyzenei koncertsorozat Visegrádon

Újra Zenés Nyári Esték Visegrádon, mely idén először július 27-én várja a komolyzene iránt érdeklőket. A neves magyar előadók mellett számos külföldi művész tarkítja az idei repertoárt.

A hagyományoknak megfelelően idén július 27 és augusztus 17 között zajlik a „Zenés Nyári Esték Visegrádon” című komolyzenei koncertsorozat. A pozsonyi V4-es alaphoz benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően ebben az évben is több kiváló külföldi zenészt köszönthetünk majd Visegrádon. Az első koncerten július 27-én, szombaton 19 órától Csordás Klára operaénekest és Mocsári Károly zongoraművészt hallhatják az érdeklődők a katolikus templomban „Liszt és Wagner – A modern romantikusok” címmel.

Műsoron:
Liszt: Richard Wagner sírjánál
Wagner: Wesendonck-dalok
Wagner–Liszt: Izolda szerelmi halála
Liszt: Ha álmom mély (Victor Hugo)
Liszt: Elfelejtett keringő no. I.
Liszt: XVI. Rapszódia
Liszt: A három cigány (Nikolaus Lenau)
Liszt: Obermann völgye
Liszt: Loreley (Heinrich Heine)

Az idei első két előadó hazai és nemzetközi szintéren is ismert. A kilenc nyelvet beszélő, Párizsban élő Csordás Klára ismét ízelítőt ad számunkra rendkívül színes dalcsokrából. Az énekesnő fellépett már Armida szerepében a Buenos Airesi Colon Operában, valamint a párizsi Bastille Operaházban Matthias Pintscher „L'Espace dernier” című operájának főszerepét alakította a világ-premieren. Ezenkívül rendszeresen dolgozik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával.

Mocsári Károly, aki már főiskolásként több rangos nemzetközi verseny díjazottja volt, ez idáig olyan jelentős koncerttermekben is szerepelt, mint a Schauspielhaus és a Reichstag Berlinben, a bonni Beethoven Halle, a londoni Wigmore Hall, Royal Festival Hall, a manchesteri Free Trade Hall, Royal Exchange Theatre, a párizsi Salle Gaveau, Theatre des Champs Elysées, Theatre de la Ville.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.