Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2020. December 18. 17:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági kampánya

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági kampánya

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a Jónak lenni jó!, amely idén az Együtt az Autistákért Alapítvány javára gyűjt. A közmédia jótékonysági kampányában eddig már több mint 51 millió forint gyűlt össze

- hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója a műsorban elmondta: tavaly 20 millió forinttal kezdték az egész napos műsorfolyamot, most megduplázták ezt az összeget. Ez azt bizonyítja, hogy az emberekben megvan az az erő, hogy nyissanak és megpróbáljanak másoknak is segíteni.

Kiemelte: a Jónak lenni jó! évről évre visszajelzést ad a társadalomnak arról, hogy jó ügyekért össze tudunk fogni. A társadalmi szerepvállalást szeretnék a cégeknél is erősíteni, továbbra is várják a cégek csatlakozását - tette hozzá.

Mint mondta, a műsorban a közönség találkozhat Miklósa Erikával, Rúzsa Magdival, Ákossal, Kökény Attilával és Vastag Csabával is.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke felidézte: 2018-ban ambíciózus célt tűztek ki maguk elé és a Jónak lenni jó! című műsornak köszönhetően már bejelenthetik, hogy 2021 tavaszán meg tudják nyitni az autista mintaházat, amely diagnosztikai és terápiás centrum lesz.

Elmondta: az autizmus területén segíteniük kell a gyermekeket, hogy minél hamarabb megkapják a pontos diagnózist és a családokat, hogy egy megváltozott élethelyzethez alkalmazkodni tudjanak. Ehhez fog segítséget nyújtani a központ.

Arról beszélt, hogy az autizmus eddig nem kapott elég nagy figyelmet, pedig nagyon sok családot érint. Alapítványuk egyik legfontosabb célja az edukáció - mondta, hozzátéve: sok pozitív visszajelzést kaptak arról, hogy az autizmust választotta a közmédia a támogatott területnek, és beszélhetnek a témáról, a családok és a gyerekek problémáiról.

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án, vasárnap immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és a hallgatókat. A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. A 13616-as adományvonal tárcsázásával vagy sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.