Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2017. Március 23. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Vasfüggöny bunkertúra az esztergomi lőtéren

Vasfüggöny bunkertúra az esztergomi lőtéren

Az esztergomi lőtér nemcsak természeti értékek kincsesbányája, de katonai emlékeket is bőséggel megőrzött a Világháborúk idejéből. Erről is meggyőződhet az, aki részt vesz az április 8-i Bunkertúrán.

A Strázsa-hegy lábától induló séta során a résztvevők felmennek a kilátó toronyba, mely cirill betűs feliratokat rejt a belső falán. Megnézhetik a volt tankbeállók nyomait, és egy épségben fennmaradt, a föld alatt rejtőző bunkerbe is lemehetnek.

A terülten kialakított hadifogoly temetőben 2-3000 katona fekszik végső nyughelyén, az emlékükre állított székelykapu félfáin olvashatjuk neveiket. Mindemellett az túra útját védett növényritkaságok szegélyezik, ebben az időszakban az apró nőszirom lila és sárga foltjai tarkítják az ébredező réteket, még a leány- és feketéllő kökörcsinek is virítanak. Előzetes bejelentkezés szükséges – közölte a Duna Ipoly Nemzeti Park.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.