Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2014. Július 22. 20:09, kedd | Belföld

Vége a kamatvágásnak

Vége a kamatvágásnak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) befejezte a 2 év óta tartó kamatcsökkentési ciklusát, és a mai 20 bázispontos vágás után legalább 2015 végéig 2,1 százalékon szeretné tartani az alapkamatot.

Mindezt Matolcsy György jegybankelnök közölte a Monetáris Tanács ülése után egy rendkívüli sajtótájékoztatón. A forint árfolyama kissé kilengett, de végül 309 alá erősödött az euróval szemben.

Matolcsy György az MNB kamatdöntő ülése után azt mondta, hogy az elmúlt 2 évi folyamatos kamatcsökkentési ciklussal az alapkamat elért arra a szintre, ami mind az inflációs célkövetés logikája, mind a reálgazdasági élénkítés szempontjából megfelelő.

A Nemzeti Bank elnöke azt is mondta, hogy tartósan alacsony kamatlábra rendezkedtek be, ami azt jelenti, hogy szándékaik szerint legalább 2015 végéig szeretnék a 2,1 százalékos alapkamatot szinten tartani. A jegybankelnök azt hangsúlyozta, hogy a középtávú, 3 százalékos inflációs célt szem előtt tartják, és ha kell, nem zárkóznak el attól, hogy változtassanak a kamaton.

A Monetáris Tanács ma sem volt egységes a kamatdöntésnél, de a testület abban érdekelt, hogy a 4 százalék feletti GDP-növekedést és a 4 százalék alatti munkanélküliségi rátát célzó kormányzati gazdaságpolitikát támogassa.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 27. 10:32, szombat | Belföld

11 év fegyházbüntetést kapott az autós ámokfutó

2023. Május 27. 07:30, szombat | Belföld

Fecskeles címmel indít lakossági madárszámlálási akciót az MME

Fecskeles címmel indít újabb lakossági madárszámlálási akciót a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely a TermészetLesen program következő állomása.

2023. Május 26. 11:41, péntek | Belföld

Csónakkal szállítottak migránsokat külföldi embercsempészek Zalába

Vádat emeltek egy Lengyelországban élő tunéziai férfi ellen, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal is csempészett migránsokat Magyarországra - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.