Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2019. Október 09. 15:38, szerda | PR

Végtörlesztés: az optimális lezárás

Végtörlesztés: az optimális lezárás

Napjainkban a bankok és hitelintézetek egyre kedvezőbb konstrukcióval rendelkező hiteleket kínálnak ügyfeleik számára.

A korábbi évek negatív tapasztalatai kezdenek felülíródni, így egyre többen folyamodnak gyors pénzügyi segítséghez.
A felvett kölcsönök törlesztése továbbra is az egyik legérzékenyebb pont a folyamatban, azonban ennek gyorsabb megoldására is több lehetőség kínálkozik.

A hitelek ma
A hiteligénylés iránti pozitív fordulat nagyban köszönhető a CSOK és a babaváró hitelek megjelenésének, melyek egyrészt a lakáshitelek, másrészt a szabadfelhasználású személyi kölcsönök területén hoztak lendületet a piacra, hiszen fiatal pároknak kedvező opció az alapok lefektetéséhez.
Emellett több olyan áruhitellel, rövid futamidejű személyi kölcsönnel, mikrohitellel is találkozhatunk, ami egyre több vásárló számára jelent kedvező opciót, sok esetben akár 0%-os THM-el.

A gyorsabb kiút
A hitelek kapcsán felmerülő elsődleges kérdés a törlesztés mikéntje. Mekkora önerővel, milyen részletekben, milyen futamidővel, kondíciókkal köttetik a szerződés? A hitelt igénybe vevők számára fontos a kiszámíthatóság, a stabil törlesztőrészletek.
A szerződések idő előtti felszámolására, a futamidő rövidítésére két opció is kínálkozik: az előtörlesztés, illetve a végtörlesztés. Az esetleges fogalmi zavarokat tisztázva szükséges lehet különbséget tenni a két lehetőség között.
Előbbi esetben az adott havi törlesztőrészlet mellé extraként befizetett legalább háromhavi díjról beszélünk.
Utóbbi esetén pedig az összes még fennálló tartozás rendezését értjük, mely után a kölcsönszerződés megszűnik.
Érdemes figyelembe venni, hogy a hitelintézetek mindkét esetben felszámíthatnak bizonyos mértékű pótdíjakat, így ezekről feltétlenül szükséges előzetesen tájékozódni, áttekinteni a szerződések vonatkozó bekezdéseit.

Végtörleszt. És?
Minden hitelszerződés velejárója a kisebb-nagyobb mértékű kamat, mely a teljes futamidő alatt terheli a törlesztőrészleteinket. Mindegy, hogy fix, vagy változó kamatozású konstrukcióról beszélünk, a szerződés lejártakor mindenképp „rövidebbek” leszünk a plusz tehernek köszönhetően. Erre kínálkozik ideális megoldásként a hitel végtörlesztése.
Amennyiben sikerül némi plusz jövedelemre, bevételre szert tennünk, mindenképpen érdemes elgondolkodni a lehetőségen, hogy azt a fennálló hiteltartozásainkba fektessünk, lehetőleg végtörlesztés formájában.
De miért is érdemes így eljárnunk?
Az első és legfontosabb szempont a hitelszerződés felszámolása, ezzel együtt a havi szintű financiális terhek megszüntetése.

Másodsorban minél előbb sikerül végtörlesztenünk az adott hitelt, annál kevesebbet fizetünk, hiszen a hátralévő futamidő kamatai ebben az esetben nem terhelik a szerződésünket, csupán a fennmaradó összeget kell rendeznünk.
Végül pedig, bár bizonyosan itt is számolnunk kell a már említett egyszeri végtörlesztési díj kiszabásával, még ezzel együtt is gazdaságosabb megoldás, mint kivárni a futamidő végét és a kamatokkal együtt fizetni a törelsztőrészleteket.
Ma már számos ajánlattal találkozhatunk online is, melyek az ügyintézést is nagyban megkönnyítik, a hitelbírálat is egyszerűsödik. A különböző hitelkonstrukciók mellett azonban mindenképpen érdemes tájékozódni a szükséges kritériumokról, az elérhető kedvezményekről, illetve az elő- és a végtörlesztés lehetőségéről, kondícióiról is, melyek szolgáltatónként eltérhetnek.Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 23. 07:08, szombat | PR

Rendeljen a Spejzból – Heti menü!

Finom ételek és italok közül választhatunk az esztergomi Spejz széles kínálatából. Mutatjuk az e heti menüt!

2020. Május 20. 09:00, szerda | PR

Állást kínál a PEMÜ Műanyagipari Zrt.

A folyamatosan bővülő, solymári műanyagipari termékeket előállító PEMÜ Műanyagipari Zrt. keres munkatársat technológus munkakörbe!

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 18. 07:50, hétfő | PR

Hogyan birkózzunk meg a szorongással a mai Covid-mániában?

A szorongás egy olyan érzelmi állapot, amelyet rossz előérzet, nyugtalanság, pánik, félelem vagy terror, rettegés, bizonytalanság és/vagy aggodalom jellemez.