Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Október 09. 15:38, szerda | PR

Végtörlesztés: az optimális lezárás

Végtörlesztés: az optimális lezárás

Napjainkban a bankok és hitelintézetek egyre kedvezőbb konstrukcióval rendelkező hiteleket kínálnak ügyfeleik számára.

A korábbi évek negatív tapasztalatai kezdenek felülíródni, így egyre többen folyamodnak gyors pénzügyi segítséghez.
A felvett kölcsönök törlesztése továbbra is az egyik legérzékenyebb pont a folyamatban, azonban ennek gyorsabb megoldására is több lehetőség kínálkozik.

A hitelek ma
A hiteligénylés iránti pozitív fordulat nagyban köszönhető a CSOK és a babaváró hitelek megjelenésének, melyek egyrészt a lakáshitelek, másrészt a szabadfelhasználású személyi kölcsönök területén hoztak lendületet a piacra, hiszen fiatal pároknak kedvező opció az alapok lefektetéséhez.
Emellett több olyan áruhitellel, rövid futamidejű személyi kölcsönnel, mikrohitellel is találkozhatunk, ami egyre több vásárló számára jelent kedvező opciót, sok esetben akár 0%-os THM-el.

A gyorsabb kiút
A hitelek kapcsán felmerülő elsődleges kérdés a törlesztés mikéntje. Mekkora önerővel, milyen részletekben, milyen futamidővel, kondíciókkal köttetik a szerződés? A hitelt igénybe vevők számára fontos a kiszámíthatóság, a stabil törlesztőrészletek.
A szerződések idő előtti felszámolására, a futamidő rövidítésére két opció is kínálkozik: az előtörlesztés, illetve a végtörlesztés. Az esetleges fogalmi zavarokat tisztázva szükséges lehet különbséget tenni a két lehetőség között.
Előbbi esetben az adott havi törlesztőrészlet mellé extraként befizetett legalább háromhavi díjról beszélünk.
Utóbbi esetén pedig az összes még fennálló tartozás rendezését értjük, mely után a kölcsönszerződés megszűnik.
Érdemes figyelembe venni, hogy a hitelintézetek mindkét esetben felszámíthatnak bizonyos mértékű pótdíjakat, így ezekről feltétlenül szükséges előzetesen tájékozódni, áttekinteni a szerződések vonatkozó bekezdéseit.

Végtörleszt. És?
Minden hitelszerződés velejárója a kisebb-nagyobb mértékű kamat, mely a teljes futamidő alatt terheli a törlesztőrészleteinket. Mindegy, hogy fix, vagy változó kamatozású konstrukcióról beszélünk, a szerződés lejártakor mindenképp „rövidebbek” leszünk a plusz tehernek köszönhetően. Erre kínálkozik ideális megoldásként a hitel végtörlesztése.
Amennyiben sikerül némi plusz jövedelemre, bevételre szert tennünk, mindenképpen érdemes elgondolkodni a lehetőségen, hogy azt a fennálló hiteltartozásainkba fektessünk, lehetőleg végtörlesztés formájában.
De miért is érdemes így eljárnunk?
Az első és legfontosabb szempont a hitelszerződés felszámolása, ezzel együtt a havi szintű financiális terhek megszüntetése.

Másodsorban minél előbb sikerül végtörlesztenünk az adott hitelt, annál kevesebbet fizetünk, hiszen a hátralévő futamidő kamatai ebben az esetben nem terhelik a szerződésünket, csupán a fennmaradó összeget kell rendeznünk.
Végül pedig, bár bizonyosan itt is számolnunk kell a már említett egyszeri végtörlesztési díj kiszabásával, még ezzel együtt is gazdaságosabb megoldás, mint kivárni a futamidő végét és a kamatokkal együtt fizetni a törelsztőrészleteket.
Ma már számos ajánlattal találkozhatunk online is, melyek az ügyintézést is nagyban megkönnyítik, a hitelbírálat is egyszerűsödik. A különböző hitelkonstrukciók mellett azonban mindenképpen érdemes tájékozódni a szükséges kritériumokról, az elérhető kedvezményekről, illetve az elő- és a végtörlesztés lehetőségéről, kondícióiról is, melyek szolgáltatónként eltérhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 17:13, kedd | PR

Munkahelyi étkeztetéssel bővítette tevékenységi körét a Jánosik és Társai Kft.

Jánosik és Társai Kft. egy évvel ezelőtt létrejött étkeztetési üzletága idén ősszel elnyerte a Siemens Gas and Power Budapesti Transzformátorgyár dolgozóinak és vezetőségének bizalmát.

2019. Október 15. 21:32, kedd | PR

Jóga tippek kezdőknek: így vágj neki az első alkalomnak!

Magyarországon is hódít a jóga, hatalmas kínálat van a legkülönbözőbb fajtájú órákból, így mindenki könnyedén megtalálhatja a neki megfelelőt. Ha nemrég döntötted el, hogy kipróbálod a jógázást, jó helyen jársz.

2019. Október 15. 21:24, kedd | PR

Gyökérkezelés fájdalommentesen: lehetséges!

A legtöbb ember fél a fogorvostól, a gyökérkezelésnek pedig különösen félelmetes híre van, köszönhetően a korábban szerzett vagy hallott rossz élményeknek.

2019. Október 09. 15:41, szerda | PR

Isteni házi pizza cukkinivel

A házi pizzában az a legjobb, hogy kreativitás terén nincsenek határok. Bármilyen és bármennyi feltétet alkalmazhatunk, végtelen kombinációban. Itt van például egy igen jó recept, a cukkini pizza.