Városlista
2020. december 4, péntek - Barbara, Borbála

Hírek

2019. Október 09. 15:38, szerda | PR

Végtörlesztés: az optimális lezárás

Végtörlesztés: az optimális lezárás

Napjainkban a bankok és hitelintézetek egyre kedvezőbb konstrukcióval rendelkező hiteleket kínálnak ügyfeleik számára.

A korábbi évek negatív tapasztalatai kezdenek felülíródni, így egyre többen folyamodnak gyors pénzügyi segítséghez.
A felvett kölcsönök törlesztése továbbra is az egyik legérzékenyebb pont a folyamatban, azonban ennek gyorsabb megoldására is több lehetőség kínálkozik.

A hitelek ma
A hiteligénylés iránti pozitív fordulat nagyban köszönhető a CSOK és a babaváró hitelek megjelenésének, melyek egyrészt a lakáshitelek, másrészt a szabadfelhasználású személyi kölcsönök területén hoztak lendületet a piacra, hiszen fiatal pároknak kedvező opció az alapok lefektetéséhez.
Emellett több olyan áruhitellel, rövid futamidejű személyi kölcsönnel, mikrohitellel is találkozhatunk, ami egyre több vásárló számára jelent kedvező opciót, sok esetben akár 0%-os THM-el.

A gyorsabb kiút
A hitelek kapcsán felmerülő elsődleges kérdés a törlesztés mikéntje. Mekkora önerővel, milyen részletekben, milyen futamidővel, kondíciókkal köttetik a szerződés? A hitelt igénybe vevők számára fontos a kiszámíthatóság, a stabil törlesztőrészletek.
A szerződések idő előtti felszámolására, a futamidő rövidítésére két opció is kínálkozik: az előtörlesztés, illetve a végtörlesztés. Az esetleges fogalmi zavarokat tisztázva szükséges lehet különbséget tenni a két lehetőség között.
Előbbi esetben az adott havi törlesztőrészlet mellé extraként befizetett legalább háromhavi díjról beszélünk.
Utóbbi esetén pedig az összes még fennálló tartozás rendezését értjük, mely után a kölcsönszerződés megszűnik.
Érdemes figyelembe venni, hogy a hitelintézetek mindkét esetben felszámíthatnak bizonyos mértékű pótdíjakat, így ezekről feltétlenül szükséges előzetesen tájékozódni, áttekinteni a szerződések vonatkozó bekezdéseit.

Végtörleszt. És?
Minden hitelszerződés velejárója a kisebb-nagyobb mértékű kamat, mely a teljes futamidő alatt terheli a törlesztőrészleteinket. Mindegy, hogy fix, vagy változó kamatozású konstrukcióról beszélünk, a szerződés lejártakor mindenképp „rövidebbek” leszünk a plusz tehernek köszönhetően. Erre kínálkozik ideális megoldásként a hitel végtörlesztése.
Amennyiben sikerül némi plusz jövedelemre, bevételre szert tennünk, mindenképpen érdemes elgondolkodni a lehetőségen, hogy azt a fennálló hiteltartozásainkba fektessünk, lehetőleg végtörlesztés formájában.
De miért is érdemes így eljárnunk?
Az első és legfontosabb szempont a hitelszerződés felszámolása, ezzel együtt a havi szintű financiális terhek megszüntetése.

Másodsorban minél előbb sikerül végtörlesztenünk az adott hitelt, annál kevesebbet fizetünk, hiszen a hátralévő futamidő kamatai ebben az esetben nem terhelik a szerződésünket, csupán a fennmaradó összeget kell rendeznünk.
Végül pedig, bár bizonyosan itt is számolnunk kell a már említett egyszeri végtörlesztési díj kiszabásával, még ezzel együtt is gazdaságosabb megoldás, mint kivárni a futamidő végét és a kamatokkal együtt fizetni a törelsztőrészleteket.
Ma már számos ajánlattal találkozhatunk online is, melyek az ügyintézést is nagyban megkönnyítik, a hitelbírálat is egyszerűsödik. A különböző hitelkonstrukciók mellett azonban mindenképpen érdemes tájékozódni a szükséges kritériumokról, az elérhető kedvezményekről, illetve az elő- és a végtörlesztés lehetőségéről, kondícióiról is, melyek szolgáltatónként eltérhetnek.Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 13. 09:00, péntek | PR

Rendelj házhoz a Tutufrit-ből!

Új szolgáltatással bővült a több mint 10 éves Tutufrit gyorsétterem.

2020. November 01. 00:00, vasárnap | PR

Miért választják a sikeres cégek a BNI-t, már Esztergomban is?!

Ha megkérdeznénk az utcán egy járókelőt, mi a véleménye az üzleti világról, nagy valószínűséggel a következő jelzőkkel illetné: kemény, számító, rideg.

2020. Október 26. 11:55, hétfő | PR

Finomságokkal új büfé nyílik Dorogon

Pékáru, snack, lángos, hamburger, gyros - Mindezek várják a vendégeket Dorogon a Bécsi út 39. szám alatt nyíló új büfében!