Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. December 11. 08:10, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Veretlenül ötödik Esztergom az Osvald Béla Kupán

Veretlenül ötödik Esztergom az Osvald Béla Kupán

A Mészöly Focisuli csapata nyerte meg a minap az esztergomi sportcsarnok negyedik Osvald Béla Kupáját. A házigazda esztergomi együttes a tornán egyszer sem vesztett, de így is az ötödik lett a csapat.

Idén negyedik alkalommal rendezte meg a Pézsa Tibor sportcsarnok az Osvald Béláról elnevezett 10-11 éves ifjú focistáknak rendezett kupát. A tornára tizennégy csapat nevezett be, az együtteseket pedig a szervezők 2x5-ös és 1x4-es csoportba sorsoltak, melyekből a körmérkőzések után 2-2 alakulat jutott tovább. Ezt követően a csapatok 2x3-as csoportban küzdöttek meg egymással, majd jöhettek a helyosztók és a döntő.

A selejtezők során már kezdtek jól láthatóan kirajzolódni az erőviszonyok, az együttesek közül remek teljesítménnyel jutott tovább az Esztergom, a Testvériség és a Mészöly Focisuli. A jelenlevő szakemberek így közülük várták a végső győztest. E három csapat mögött csak kicsivel maradt el a teljesítményével a Zsámbék, a Komárom és a Tatabánya.

Többen azt mondták, az igazi kupa majd a hat között fog kezdődni és ez be is igazolódott. Színvonalas és parázsmérkőzéseket láthatott a nagyszámú közönség. A közönségről pedig érdemes külön szólni, hiszen szinte minden alakulatot lelkesen bíztatott a főleg szülőkből álló szurkolói csapat. Érdekesség, hogy a sok lelkes csoport közül is kiemelkedett a selejtezők során elvérzett Győrújfalu szurkolói gárdája, akik csapatuk minden mérkőzését lelkesen és ötletes rigmusokkal buzdították végig” – számolt be Osvald Zsolt főszervező.

A kupát végül a még a hét mérkőzésen egyetlen gólt sem kapó fővárosi Mészöly Focisuli nyerte meg, míg a második Zsámbék együttese lett a harmadik szintén budapesti Testvériség alakulata előtt. A házigazda Esztergom veretlenül ezúttal csak az ötödik helyen végzett.

A mutatott játék alapján az esztergomi gárda is elérhetett volna jobb helyezést, hiszen a hét mérkőzésen egyszer sem kaptak ki, jól is játszottak, de a büntetőkkel hadilábon álltak a játékosok, így meg kellett elégedniük az ötödik helyezéssel” – tette hozzá a főszervező.

Különdíjasok

Osvald Zsolt a díjátadáson kiemelte, reméli, hogy a torna jól szolgálta a gyerekek fejlődését, a nagyszámú szurkolósereg pedig egész nap jól szórakozott. A főszervezőnek az eredményhirdetésen segített a kupa névadója, Osvald Béla is, aki elmondta, nagyon örül, hogy rengeteg ügyes gyereket látott a mérkőzéseken, és meglátása szerint is teljesen megérdemelten került a vándorkupa a tavalyi győztes Párkány csapatától a Mészöly Focisulihoz.

Osvald Béla, a torna névadója

1939-ben született Tatán. Középiskolába Esztergomba került, ahol azonnal bekapcsolódott a város labdarúgásába. Az 50-60-70-es évek kiemelkedő csatára volt. Az aktív pályafutása után több évtizeden keresztül edzőként dolgozott, elsősorban utánpótlásnál, de sikeres tréner volt a felnőtteknél is. Nevéhez fűződik a város egyetlen NB-s bajnoki címe. Osvald Béla játékosok százait nevelte ki, a felnőtt csapatokkal pedig több bajnoki címet is szerzett. Szerencsére még ma is jó egészségnek örvend és jelenlétével megtisztelte a rendezvényt és a díjátadást.

VÉGEREDMÉNY:
1. MÉSZÖLY FOCISULI (BP.)
2. ZSÁMBÉK
3. TESTVÉRISÉG (BP.)
4. TATABÁNYA
5. ESZTERGOM
6. KOMÁROM

KÜLÖNDÍJAK:
LEGJOBB KAPUS: Marosi Norbert (TESTVÉRISÉG)
LEGJOBB MEZŐNYJÁTÉKOS: Légrádi Máté (MÉSZÖLY FOCISULI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT