Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 06. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Veszélyes a tél – figyeljünk!

Veszélyes a tél – figyeljünk!

A hóesés és a fagypont alatti hőmérséklet fokozott odafigyelést kíván mindenkitől, erre a megyei katasztrófavédelem is felhívja a figyelmet. A havazás idejében jelezhető, ezért előrelátással fel lehet rá készülni.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság folyamatosan kéri a lakosokat, hogy figyeljenek oda a fűtő berendezések helyes működésére, a füstelvezetésre. Gondoskodjon mindenki elemlámpáról, gyertyáról áramkimaradás esetére. Legyenek otthon alapvető gyógyszerek, kötszerek, tároljon otthonában egy hétre elegendő élelmiszert az egész család számára.

Szélsőséges időjárási viszonyok között nem biztonságos az utazás, különösen, ha nagyobb távolságra kell eljutni! Ha feltétlenül szükséges útnak indulni ne egyedül, mindig kísérő személlyel tegye. Gépkocsival csak akkor induljon el, ha feltétlenül szükséges, ha gépjárműve megfelelő műszaki állapotban van, és rendelkezik a biztonságos téli üzemeléshez szükséges felszereléssel (téli gumiabroncsok, hólánc, tartalék üzemanyag, elakadás esetére lapát vagy ásó, homok, stb.). Indulás előtt a gépkocsijában helyezzen el meleg takarót, elektromos kézilámpát tartalék elemekkel együtt, meleg italt, legalább egy napi étkezésre elegendő élelmiszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT