Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 28. 20:14, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: police.hu

Veszélyeztette, pofozta gyerekét a tolvaj sikkasztó

Veszélyeztette, pofozta gyerekét a tolvaj sikkasztó

Egy hónapon belül két vádiratot nyújtott be az ügyészség egy gyermekét veszélyeztető apával szemben.

Az Esztergomi Járási Ügyészség előbb tizenkét rendbeli vagyon elleni bűncselekmény, lopás és sikkasztás miatt, majd mintegy három hét múlva kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is vádiratot nyújtott be azzal az apával szemben, aki egyrészt súlyosan elhanyagolta szülői kötelezettségeit, másrészt a lopások helyszíneire gyermekét is magával vitte.

Az egyik vádirat szerint a férfi tizenegy rendbeli lopást követett el 2018. augusztusban, szeptemberben, októberben Dorog, Tát, Tokod-Üveggyár és Nyergesújfalu területén. A férfi hat esetben gázolajat lopott úgy, hogy a munkagépek, teherkocsik üzemanyag-tartályából azt leszívta. Ezért három telephelyre és egy építési területre hatolt be. A legsúlyosabb esetben a férfi 2018. októberében egy táti családi házból háztartási eszközöket lopott el 301 450 forint értékben. A sikkasztást a férfi azzal követte el, hogy a munkahelyén szállítás végett rábízott ömlesztett cukorból 24, egyenként 25 kilós zsákot eltulajdonított – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a másik vádirat szerint a férfi 2017-től elhanyagolta a kiskorú gyermekét, nem segített neki tanulmányaiban, az iskolával kapcsolatot nem tartott, kifejezett kérés ellenére nem ment sem szülői értekezletre, sem fogadóórákra. A férfi a gyermeke továbbtanulásával kapcsolatos iratait nem írta alá, ezzel a gyermek továbbtanulását veszélyeztette. A vádlott a gyermekét többször felpofozta, vele agresszív volt, nem biztosított olyan családi légkört, amely a gyermek egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges.

A férfi a lopások helyszíneire az akkor 14. életévét alig betöltött, az apjától való félelmében önálló akarat tanúsítására képtelen gyermekét is magával vitte.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a két ügyet egyesítse, a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Bombariadó a Bazilikánál

Felborult egy kocsi Nyergesújfalun - FOTÓ

Rokonokhoz kellett költözniük a tűz után

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.