Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2020. December 28. 20:14, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: police.hu

Veszélyeztette, pofozta gyerekét a tolvaj sikkasztó

Veszélyeztette, pofozta gyerekét a tolvaj sikkasztó

Egy hónapon belül két vádiratot nyújtott be az ügyészség egy gyermekét veszélyeztető apával szemben.

Az Esztergomi Járási Ügyészség előbb tizenkét rendbeli vagyon elleni bűncselekmény, lopás és sikkasztás miatt, majd mintegy három hét múlva kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is vádiratot nyújtott be azzal az apával szemben, aki egyrészt súlyosan elhanyagolta szülői kötelezettségeit, másrészt a lopások helyszíneire gyermekét is magával vitte.

Az egyik vádirat szerint a férfi tizenegy rendbeli lopást követett el 2018. augusztusban, szeptemberben, októberben Dorog, Tát, Tokod-Üveggyár és Nyergesújfalu területén. A férfi hat esetben gázolajat lopott úgy, hogy a munkagépek, teherkocsik üzemanyag-tartályából azt leszívta. Ezért három telephelyre és egy építési területre hatolt be. A legsúlyosabb esetben a férfi 2018. októberében egy táti családi házból háztartási eszközöket lopott el 301 450 forint értékben. A sikkasztást a férfi azzal követte el, hogy a munkahelyén szállítás végett rábízott ömlesztett cukorból 24, egyenként 25 kilós zsákot eltulajdonított – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a másik vádirat szerint a férfi 2017-től elhanyagolta a kiskorú gyermekét, nem segített neki tanulmányaiban, az iskolával kapcsolatot nem tartott, kifejezett kérés ellenére nem ment sem szülői értekezletre, sem fogadóórákra. A férfi a gyermeke továbbtanulásával kapcsolatos iratait nem írta alá, ezzel a gyermek továbbtanulását veszélyeztette. A vádlott a gyermekét többször felpofozta, vele agresszív volt, nem biztosított olyan családi légkört, amely a gyermek egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges.

A férfi a lopások helyszíneire az akkor 14. életévét alig betöltött, az apjától való félelmében önálló akarat tanúsítására képtelen gyermekét is magával vitte.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a két ügyet egyesítse, a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Bombariadó a Bazilikánál

Felborult egy kocsi Nyergesújfalun - FOTÓ

Rokonokhoz kellett költözniük a tűz után

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:08, péntek | Helyi

Búcsú egy tujától

Beteg volt Széchenyi téren, a polgármesteri hivatal előtt álló régi tuja, emiatt kellett kivágni -olvasható a város honlapján.

2021. Május 13. 19:39, csütörtök | Helyi

Nagyszabású razziát tartott az esztergomi rendőrség az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, összehangolt akciót szervezett 2021. május 11-én az illegális szemétlerakók ellen.

2021. Május 13. 10:22, csütörtök | Helyi

Hosszú szünet után újra látogatható a Sátorkőpusztai-kristálybarlang

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) weboldalán számolt be arról, hogy több hónapos szünet után újra megnyitja a nagyközönség számára a Sátorkőpusztai barlangot.

2021. Május 13. 07:41, csütörtök | Helyi

Tilos pontyot fogni május elejétől

Május elejétől június közepéig megyénk természetes vizeiben tilos pontyra horgászni, a faj ívás miatt elrendelt védelme miatt, - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az MTI-t.