Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 05. 15:06, szerda | Helyi
Forrás: Féja Géza Közösségi Ház/Kertvárosi Polgárőrés

Vészjelző szolgáltatás okostelefonnal Kertvárosban - VIDEÓ

Vészjelző szolgáltatás okostelefonnal Kertvárosban - VIDEÓ

Az alkalmazás nagyon egyszerűen használható, mindössze egy okostelefon kell hozzá, ami GPS képes illetve elegendő egyenleg SMS küldésre. Az alkalmazás használata és a polgárőrség további intézkedése ingyenes.

A programot eredetileg az UNICEF Magyar Bizottság fejlesztette ki veszélyben lévő gyermekek számára. Azért esett a választás erre a végtelenül egyszerű programra, mert a három nagy platform rendszerén tökéletesen működik, (Android, iOS, Microsoft) illetve akkor is használható, ha a telefonon ki van kapcsolva az internet kapcsolat.

A program az előre beállított számra, a mi esetünkben a kertvárosi polgárőrség ügyeleti számára küld egy SMS-t, mely tartalmazza a segélykérő adatait illetve GPS koordinátáit.

Az üzenet megérkezésekor a GPS koordináta alapján megállapítják a polgárőrök, hogy mi a pontos helyszíne a segélykérőnek, URH rádión tudják küldeni a szolgálatban lévő járőröket vagy az ügyeletben lévő kollégákat, közben a segélykérőt megpróbálják elérni telefonon.

Amennyiben nem tudják telefonon elérni, megteszik a szükséges intézkedéseket.
Természetesen előre be van programozva a 112-es segélyhívó szám is, mely a rendőrség ügyeletére intéz hívást ingyenesen.

Két lehetőség van a használatra illetve jelzésadásra.

Az első, hogy a segítséget kérő, úgymond otthoni regisztrációt készít, vagyis amikor a programot beállítja és a telefonszámát bejegyzi, felveszi a polgárőrökkel a kapcsolatot, hogy a lakcímét, telefonszámát, esetleges betegségeit, értesítendő hozzátartozóinak elérhetőségét bejegyezzék.

Ez nagyon hasznos idős, esetlegesen egyedülálló embereknél.
(a bejegyzett adatokat SENKINEK nem adják ki a pőolgárőrök, kizárólag hivatásos szerveknek, mint Rendőrség, Mentők, Katasztrófavédelem, de csak indokolt estekben!)

A második lehetőség, hogy egyszerűen csak bementi a polgárőrség ügyeleti számát a programba és amikor esetlegesen bajba kerül, úgy érzi követik a munkából hazafelé, baleset éri, csak küldi a vészhívást.

Android: UNICEF HelpAPP
iOS: UNICEF HelpAPP
Windows Phone: HelpAPP
Beállítás:

A program telepítése után nyomjunk a "beállítások" menüre és kapcsoljuk be a helymeghatározást.
Ha megvagyunk, A "saját SOS szám lehetőségre kattintva vegyük fel a polgárőrség ügyeleti számát, majd ismételjük meg a szám beírását az SMS gomb megnyomásával.
Ügyeleti szám: +36703665559

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT