Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2013. Szeptember 23. 11:26, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Vezetőváltás a Strigonium élén – polgármesteri vétó és pletykák

Vezetőváltás a Strigonium élén – polgármesteri vétó és pletykák

Több pletyka is szárnyra kapott azt követően Esztergomban, hogy felröppent a hír, vezetőváltás lesz a Strigonium Zrt. élén. Mindezt közleményben tisztázza most a Fidesz-frakció.

Még szeptember 12-én határozott az esztergomi képviselő-testülete zárt ülésen arról, hogy a Strigonium Zrt. éléről szeptember 26-i dátummal meneszti Knapp János Pál vezérigazgatót és helyére Hendrik Krisztinát nevezi ki, határozatlan időre. A döntést a Fidesz-KDNP frakción kívül a Vállalkozók Pártja, a Jobbik és az MSZP képviselője is támogatta, Tétényi Éva polgármester azonban a döntést megvétózta és az ügy újratárgyalását kérte.

Ezt követően a Fidesz-frakció szerint a városban megbízhatatlan forrásból származó és a valósággal köszönő viszonyban sem álló pletykák keltek szárnyra, ezért a frakció kötelességének érzi, hogy a nyilvánosság előtt tisztázza a Strigonium vezetőváltásának ügyét.

A vezetőcserét elsősorban az indokolta, hogy frakciónk közgazdasági szemléletű vezetőt szeretne a városi cég élén látni. A váltással szeretnénk elérni, hogy racionálisabban kerüljenek felhasználásra a cégcsoport bevételei. Természetesen emellett szükséges a jelenlegi működés teljes mértékű gazdasági átvilágítása is” – fejtette ki közleményben Steindl Balázs.

A frakcióvezető hozzátette, hogy a testület a Strigonium Zrt. élére az esztergomi születésű Hendrik Krisztinát nevezte ki. Hendrik Krisztina közgazdász, adótanácsadói képesítéssel és közigazgatási alapvizsgával rendelkezik. Két évtizede dolgozik közgazdasági téren, ebből 18 évet vezető pozícióban töltött. Az NFÜ adatbázisában, mint pályázati előértékelő, monitoring szakértő szerepel, több száz EU-s pályázatot értékelt már pályafutása során.

A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás igazgatójaként, együttműködve a városi szakképző intézmények vezetőivel több száz millió forint forrást gyűjtött be, egyrészt szakképzési hozzájárulásból, másrészt két sikeres EU-s programból. Ezeket az eredményeket máig is használják az iskolák, a legkorszerűbb gépekkel, berendezésekkel szerelték fel a Géza Fejedelem, a Balassa, a Montágh és a Szent Imre iskolákat.

A frakcióvezető végezetül azt is leszögezte, hogy szeretne eloszlatni még egy pletykát, amely Knapp János Pál végkielégítésének mértékére vonatkozva kelt szárnyra a városban. A Fidesz-frakció ugyanis határozottan kijelentette: Knapp János Pál nem kap végkielégítést távozásakor.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN