Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 23. 11:26, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Vezetőváltás a Strigonium élén – polgármesteri vétó és pletykák

Vezetőváltás a Strigonium élén – polgármesteri vétó és pletykák

Több pletyka is szárnyra kapott azt követően Esztergomban, hogy felröppent a hír, vezetőváltás lesz a Strigonium Zrt. élén. Mindezt közleményben tisztázza most a Fidesz-frakció.

Még szeptember 12-én határozott az esztergomi képviselő-testülete zárt ülésen arról, hogy a Strigonium Zrt. éléről szeptember 26-i dátummal meneszti Knapp János Pál vezérigazgatót és helyére Hendrik Krisztinát nevezi ki, határozatlan időre. A döntést a Fidesz-KDNP frakción kívül a Vállalkozók Pártja, a Jobbik és az MSZP képviselője is támogatta, Tétényi Éva polgármester azonban a döntést megvétózta és az ügy újratárgyalását kérte.

Ezt követően a Fidesz-frakció szerint a városban megbízhatatlan forrásból származó és a valósággal köszönő viszonyban sem álló pletykák keltek szárnyra, ezért a frakció kötelességének érzi, hogy a nyilvánosság előtt tisztázza a Strigonium vezetőváltásának ügyét.

A vezetőcserét elsősorban az indokolta, hogy frakciónk közgazdasági szemléletű vezetőt szeretne a városi cég élén látni. A váltással szeretnénk elérni, hogy racionálisabban kerüljenek felhasználásra a cégcsoport bevételei. Természetesen emellett szükséges a jelenlegi működés teljes mértékű gazdasági átvilágítása is” – fejtette ki közleményben Steindl Balázs.

A frakcióvezető hozzátette, hogy a testület a Strigonium Zrt. élére az esztergomi születésű Hendrik Krisztinát nevezte ki. Hendrik Krisztina közgazdász, adótanácsadói képesítéssel és közigazgatási alapvizsgával rendelkezik. Két évtizede dolgozik közgazdasági téren, ebből 18 évet vezető pozícióban töltött. Az NFÜ adatbázisában, mint pályázati előértékelő, monitoring szakértő szerepel, több száz EU-s pályázatot értékelt már pályafutása során.

A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás igazgatójaként, együttműködve a városi szakképző intézmények vezetőivel több száz millió forint forrást gyűjtött be, egyrészt szakképzési hozzájárulásból, másrészt két sikeres EU-s programból. Ezeket az eredményeket máig is használják az iskolák, a legkorszerűbb gépekkel, berendezésekkel szerelték fel a Géza Fejedelem, a Balassa, a Montágh és a Szent Imre iskolákat.

A frakcióvezető végezetül azt is leszögezte, hogy szeretne eloszlatni még egy pletykát, amely Knapp János Pál végkielégítésének mértékére vonatkozva kelt szárnyra a városban. A Fidesz-frakció ugyanis határozottan kijelentette: Knapp János Pál nem kap végkielégítést távozásakor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT