Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 19. 17:01, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Videófelvételen az áruházi tolvaj elszámoltatása

Videófelvételen az áruházi tolvaj elszámoltatása

Jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy férfit, aki egy esztergomi nagyáruházból próbált alkoholt és élelmiszereket lopni.

A Komárom-Esztergom Megyei főügyészség közleménye szerint ítélet született azzal a férfival szemben, aki tavaly október 17-én, a hátizsákjába rejtett termékeket és azokat fizetés nélkül akarta kivinni az áruházból, a biztonsági személyzet azonban tettenérte.

A vádirat szerint a férfi egy esztergomi áruházban a bevásárlókosarába helyezett különféle árucikkeket, majd a próbafülkébe ment. A fülkében 3 darab, egyenként 699 Ft értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta, valamint 2 darab, összesen 13.398 Ft értékű, 0,7 literes whiskeyről eltávolította a lopásgátló nyakpántokat, majd a termékeket a hátizsákjába rejtette azért, hogy azokat eltulajdonítsa.

A férfi ezután az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két darab pékárut, majd a hátizsákjába rejtett termékek kifizetése nélkül elhagyta a kasszasort. Az elkövetőt az áruház biztonsági szolgálata feltartóztatta.

A férfi az áruház elkülönített helyiségében a hátizsákjából elővette a lopott termékeket, amelyeket az áruház dolgozói tőle visszavettek. Minderről felvétel is készült. A vonalkódok lekaparása, valamint az áruvédelmi eszközök eltávolítása miatt a termékek megsérültek, eladhatatlanná váltak, így az áruházat 15.495 Ft lopási kár érte.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az elkövetővel szemben 400.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki, valamint kötelezte arra, hogy a sértett kárát térítse meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT