Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 03. 11:34, hétfő | Helyi
Forrás: Bőhm Balázs/Infoesztergom.hu

VIDEÓK a lehengerlő Vitéz-győzelemről

VIDEÓK a lehengerlő Vitéz-győzelemről

Nem április tréfa, mert - nem várt - nagyarányú győzelmet aratott az Esztergom a Batta ellen a szombati Extraliga bajnokság 8. fordulójában.

Az idén tavasszal a vendégek a régi nagy öregeket (Farkasinszky, Mátyás, Pénzes, Tóth) is harcba állították a roppant sikeres 1990-95 generációs játékosaikkal (Jung, Prakter, Teisenhoffer, Pocskai) együtt, és igen kemény, robosztus csapatot alkotnak, akik mind a Kecskemét és mind az Exiles dolgát igencsak megnehezítették. Sérült: Janotka, eltiltott: Máthé

Az Esztergom is játékosállomány bővítésbe fogott: Robota és Fantanaru Temesvárról érkezett a rendkívül fiatal átlagéletkorú Vitéz csapatba, ahol Zwelakhe Sodladla játékos-edző és Sölösi László edző közösen gyúrja egységessé a 30 főt magába foglaló csapatot. Sérülés és eltiltás nem terhelte egyik játékosunkat sem!

Az alapszakasz tabellán elfoglalt harmadik, és negyedik hely sorsa már a meccs előtt biztosra vehetően nem változott volna, egyedül csak az Esztergom számára volt nagy a tét, győzelem esetén továbbra is kapaszkodik az alapszakasz 1-2 hely valamelyikére, míg vereséggel – szinte biztosan - lemaradt volna ezen helyezésekről.

Az első pár perc a Battáé volt, a robosztus tolongás játékosok (első soruk össztömege 420 kg!), rövid megindulásokkal nyomultak előre, és bizony a védekező harmadba szorították a hazaiakat. Azonnal kitűnt, hogy a Batta mindent a tolongás játékra épít, a háromnegyeden rögtön elhaltak a támadások, köszönhetően a Vitézek erős nyomásának és magabiztosan fogó játékosainak. Az első 5-10 perc után átkerült a kezdeményezés a hazaiakhoz, ami rögtön céllal zárult, egy egyéni áttörést követően. Majd sorra potyogtak a célok, rendszerint a futók szállították a célokat körbe futva az ellenfél nehézkes támadóit (Suiogan Tímár, Sovány Erhard, Remsik József), Kiss Kornél a jutalomrúgásokat még nehéz szögből is érvényesítette. Feliratkoztak a Bulldogok is az eredményjelzőre, egy 5 pontos célt sikerült betuszkolniuk, közben észrevehetetlenül nőtt a különbség és a félidőre magabiztos több mint 30 pontos különbség mutatkozott.

Hiába volt továbbra is kemény a Battai csapat, a gyors és erőszakos Vitézek minden fronton felülmúlták az ellenfelet, bedobásban és zárt tolongásban is gyarapodtak a hazai sikeres akciók, ráadásul a rúgójáték is az Esztergomnak kedvezett. Igazán látványos és szemfüles célokat szerzett hazai csapatunk (Zwele, Stigi, Sityu, Szakály). A végére minden játékos szerephez jutott, a legtöbben még célt is elértek, és megérdemelt 82-19 Vitézek bónusz pontos győzelem született.

Mivel a KARC Budapesten győzte le 42-12 arányban az Exilest, így helyet cseréltek a tabellán, ami azt jelenti, hogy a Vitézeknek mindkét hátralévő mérkőzését meg kell nyernie ahhoz, hogy az alapszakasz 1-2. hely valamelyikén végezzen:

2017. április 8. Budapest KAC pálya 14.00 Exiles – Vitézek
2017. május 13. Esztergom 15.00 Vitézek - KARC

Vitézek csapata: Németh, Heckel, Robota, Jámbor, Koller, Gyurcsik M., Ágotai, Sölösi D., Zaiba, Suiogan T., Remsik, Stiglmayer, Sovány, Sodladla, Kiss K.
cserék: Csákvári, Fantanaru, Szakály, Rácz, Kiss I., Lábos, Iftode, Volentér
Edző: Zwelakhe Sodladla, Sölösi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.