Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 22. 07:51, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom/police.hu

Vigyázat csalók! Újra megjelent az ál-vízműves trükk

Vigyázat csalók! Újra megjelent az ál-vízműves trükk

Az elmúlt napokban ismételten felbukkant két személy Tatabányán és környékén, akik vízműveseknek adták ki magukat és vízmérő ellenőrzésre, leolvasásra hivatkozva akartak bejutni az ingatlanokba.

A Tatabányai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki magát a Vízmű dolgozójának kiadva bement egy 88 éves tatabányai asszony lakásába, majd a sértett figyelmét elterelve eltulajdonította készpénzét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy az udvarra vagy a lakásba csak a vízmű által rendszeresített fényképes, sorszámmal ellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes igazolvánnyal rendelkező szakembereket engedjenek be.

A vízmű munkatársai a vízmérő leolvasások időpontját egységes, emblémával ellátott értesítőn helyezik ki a lakások bejárati ajtajára, melyről minden esetben értesülhetnek az érintettek. A vízmérő soron kívüli ellenőrzését vagy vízmintavételt csak a fogyasztók megrendelésére, belső nyomtatványokkal és jegyzőkönyvekkel rendelkező kollégák végzik, előre egyeztetett időpontban, mint ahogyan a belső csatornahálózat tisztítását is.

A rendőrség kéri tehát, hogy minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek azonosságáról.

A rendőrség a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kéri továbbá az egyedül élő időseket, hogy, ha szándékukban áll egy magát hivatalos személynek vagy szolgáltató alkalmazottjának kiadó idegen beengedése a lakásukba, kérjenek meg egy szomszédot, legyen jelen a látogatás alatt és ezzel egy időben tájékoztassák a rendőrséget is az ingyenesen hívható 107-es,112-es telefonszámon.

Érdemes a látogató beengedése után a lakásajtót kulcsra zárni, így megakadályozható egy észrevétlen besurranás. Nagyobb összegű készpénzt nem biztonságos otthon tartani, valamint célszerű a bejárati ajtót beltéri kamerával megfigyeltetni, amely segítheti a lakásban történt bűncselekmény felderítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.