Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 24. 14:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Másodfokú riasztást adtak ki több délkeleti térségre

Vihar - Másodfokú riasztást adtak ki több délkeleti térségre

A várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőn kora délután. Békés és Csongrád megye nagy részén már a következő órákban számítani lehet olyan heves zivatarokra, amelyeket nagymennyiségű csapadék, károkat okozó szél és nagyméretű jég kísér.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjfélig szóló, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében a másodfokú figyelmeztetés a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt Békés és Csongrád megye mellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére érvényes, elsőfokú figyelmeztetést pedig Bács-Kiskunra, Nógrádra, Pest megyére és a fővárosra adtak ki.
Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére a viharos erősségű széllökések miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
A Balatonnál és a Velencei tónál másodfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy magas és hosszú hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.
A hőmérséklet hétfő délután a Dunántúlon 19 és 25, másutt 25 és 30 Celsius-fok között alakul. Késő este 15-21 fok körüli hőmérséklet várható.
A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfőn a Dunántúl keleti részén elszórtan lehetnek zivatarok. A Dunától keletre többfelé várható zivatar, ott délután és este heves zivatarokra is számítani kell. A heves zivatarokat nagyméretű, akár 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jég, 80 kilométer/óránál erősebb szél és felhőszakadás kísérheti, amely során rövid idő alatt 30, néhol 50 milliméternél is több csapadék hullhat. Az intenzív zivatartevékenység éjszaka az északkeleti megyékre korlátozódik, kedden napközben nem valószínű heves zivatar.
Az ország nyugati, északnyugati vidékein helyenként hétfőn és kedden is 70 kilométer/óra körüli széllökésekre is számítani lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk