Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Május 12. 08:52, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat

Vihar - Országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat

A heves zivataros időjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: elsősorban a viharos szél, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt is volt dolguk. Több helyen kellett a csapadékvizet eltávolítani a pincékből.
A leszakadt ágak és kidőlt fák hat helyen a közúti forgalmat is akadályozták egy ideig. Előfordult, hogy felsővezetéket szakított le a faágak, továbbá három épületkárnál is kérték a tűzoltók segítségét.
A legtöbbször a fővárosban riasztották a tűzoltókat, elsősorban a viharos szél által okozott károk miatt - tette hozzá az OKF szóvivője.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint hétfőn a déli óráktól az északkeleti megyékben, késő délutántól az Alpokalján is kialakulhat néhány zivatar, melyeket átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg kisebb méretű jéggel kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-20 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 10-16 fok közé csökken a hőmérséklet.
Az országos, középtávú előrejelzés szerint a héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet a hét folyamán helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegő.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során