Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Október 27. 18:22, szerda | PR
Forrás: (x)

Villanypásztor lovaknak – a leghatékonyabb védelmi rendszer

Villanypásztor lovaknak – a leghatékonyabb védelmi rendszer

A villanypásztor az egyik leghatékonyabb lóvédelmi módszer egyetlen okból kifolyólag: természetazonos alternatívát kínál a patások számára, egy olyan környezetet, amelyet a ménes közelségében már megszokhattak.

A lovak ugyanis tiszteletben tartják a harapást, rúgást vagy csípést egy dominánsabb társuktól. Az elektromos kerítés ezt az alfaszerepet hivatott betölteni a jószágállomány életében, és az apró „csípések” megtanítják a lovakat arra, hogy respektálják az akadályt. A „harapás”, amit a ló érez ezekből a védelmi rendszerekből, rövid életű, és egyáltalán nem káros. Lovai biztonsága érdekében fontos, hogy becsüljék az elektromos kerítés határait, mert ezzel elkerülhetik a komolyabb problémákat.

Miért jó nekem és a lovaimnak a villanypásztor?

A legtöbben a sokoldalúságuk, költséghatékonyságuk és megbízhatóságuk miatt választják az elektromos kerítésrendszereket. A villanypásztor az egyik leggazdaságosabb biztonságtechnikai berendezés a pacik frontján. Segít megelőzni más lovas kerítésrendszerek gyors amortizációját, megtanítja a lovakat az elektromos kerítés vonalának tiszteletben tartására, és biztonságosabb környezetet teremt akkor is, ha két karám közös kerítésen osztozik. Sok lótulajdonos stabilabb, hosszabb élettartamú kerítést produkál a villanypásztor felhasználásával - ezek a lovaknak való villanypásztor legfontosabb előnyei.

Szeretnék egy villanypásztort, mi a teendőm?

Függetlenül attól, milyen védelmi stratégiák lehetőségeit fontolgatja, fontos megjegyezni, hogy a lovak vadállatok, és viselkedésük kiszámíthatatlan lehet. Bár az elektromos kerítés egy jóval biztonságosabb alternatíva a korábbi kerítési lehetőségekhez képest, amit a nagy szakítószilárdságú huzalok, szögesdrótok vagy deszkák képviselnek, a paripák esetében nincs 100 százalékos biztonságot garantáló kerítés így sem. Nagyon fontos a telepítési utasítások és a gyártó javaslatainak pontos követése és betartása. Tegyen meg mindent a kerítés helyes beállításához, hogy jelentősen csökkenthesse a lovak sérülésének kockázatát. Ha telepítési vagy tervezési kérdései vannak, javasoljuk, hogy hívja a +36-20/984-8038-as telefonszámot, és kérje a szakavatott Agro Electro tanácsát. Látogasson el a gyártó kifejezetten lovak számára élesített termékcsaládjának oldalára, és szemezgessen a specifikus választékból!

Miért az Agro Electrótól vegyek villanypásztort?

Mert a villanypásztorokra szakosodott AgroElectro.hu kiváló minőségű, ugyanakkor elérhető árkategóriájú termékeket talál, és a portékán kívül technológiai know-how-t is kap a portfólióba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből