Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Január 08. 07:48, hétfő | Helyi
Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály

Viperával támadt az őrjöngő autós – döntött a bíróság - VIDEÓVAL

Viperával támadt az őrjöngő autós – döntött a bíróság - VIDEÓVAL

Ítélet született annak az autósnak az ügyében, aki szabálytalansága után egy kisebb koccanást követően viperával támadt a másik autósra Leányvárnál.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt 1 évi –végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést szabott ki az Esztergomi Járásbíróság január 5-én, és kötelezte 156 028 forint kártérítés megfizetésére azt a 35 éves férfit, aki egy kisebb koccanás után viperával tett kárt a sértett autójában.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. október 31-én délelőtt Leányvár után a 10-es számú főúton közlekedett, nem vette észre, hogy a mögötte haladó autós éppen előzi, és maga is az előtte haladó lassú jármű előzésébe kezdett. Ennek során a vádlott és a sértett által vezetett kocsik külső visszapillantó tükrei összeértek és megsérültek, ezért mindketten félreálltak.

A vádlott a sértett kocsijához ment és azt ordította, hogy szálljon ki, ám a sértett a kocsiban maradt. A vádlott ekkor az autóból kivett egy az élet kioltására alkalmas eszköznek minősülő fémből készült, a végén gömbölyített teleszkópos botot, közismert nevén viperát, és azzal dühében ráütött a sértett kocsijának szélvédőjére, motorháztetőjére és az autó jobb oldalán lévő visszapillantó tükrére. Mindeközben a sértett felé trágár kifejezéseket kiabált. A sértettel a kocsiban tartózkodott 8 éves kisfia is, aki a történtek hatására rendkívül megijedt és sírni kezdett. A vádlottat a további garázda magatartástól édesapja tartotta vissza, aki a teleszkópos botot is elvette a vádlottól. A garázda férfi cselekményét egy arra közlekedő gépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette.

A járásbíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott eddig nem került összetűzésbe a hatóságokkal, beismerő vallomást tett, elmondása szerint azért tért vissza a helyszínre, miután lenyugodott, mert tettét megbánta.

A határozat nem jogerős.

Videón a bűncselekmény: a képre kattintva látható!

Viperával és kézzel is ütötte a kocsit az őrjöngő autós - VIDEÓVAL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.