Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 19. 18:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Visszaváltja a MÁV az olasz vasútvonalra szóló jegyeket

Visszaváltja a MÁV az olasz vasútvonalra szóló jegyeket

Visszatéríti az Olaszországba szóló jegyeket a MÁV-START, mert sztrájk miatt egész hétvégén vonatkimaradásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani az olasz vonalon - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az olasz vasúton szombaton 21 órától vasárnap 21 óráig munkabeszüntetést lesz.
A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet - tették hozzá.
Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak.
Felhívták a külföldre utazók figyelmét, hogy ha az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak.
A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.
A közleményben azt javasolták, hogy az utasok az olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk