Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 20. 17:11, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Visszavesz a termelésből a Kirchhoff is a koronavírus miatt

Visszavesz a termelésből a Kirchhoff is a koronavírus miatt

Több óvintézkedést is bevezetett az esztergomi gyárban is a Kirchhoff – közölte közleményben a vállalat.

A legtöbb világszerte található gyárában visszaszorítja a termelést a Kirchhoff Automotive. Az autógyártó üzemek fokozatosan felhagynak a termeléssel, így a Kirchhoff termékeit már nem tudják befogadni.

Általánosan elmondható, hogy a késztermékek nagyobb mennyiségű raktárkészleten tartása nem lehetséges, mivel a Kirchhoff Automotive viszonylag nagyméretű alváz, illetve karosszéria szerelvényeket gyárt. Ennek következtében a Kirchhoff Automotive termelése is közvetlenül érintett.

„A megrendelőinktől bejövő megbízások természetesen erős csökkenést mutatnak, de az is tény, hogy az autókereskedők a „lezárás” miatt Európa-szerte érintettek az ügyben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg egy személygépjármű sem szállítható le a vásárlóknak” – nyilatkozta J. Wolfgang Kirchhoff, a Kirchhoff Automotive menedzsment bizottságának elnöke.

Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, mely területek lesznek leállítva a különböző üzemekben. Azonban az iserlohn-i üzemben bizonyos termelési területek, ahol az autóalkatrészeket a tengerentúli (Egyesült Államok, Kína stb.) piacokra gyártják, továbbra is működni fognak. Ennek az oka pedig az, hogy a német gyártók Kínában újra növelni kezdték a termelés mértékét és ezáltal az Iserlohn-ból érkező termékekre ismét igény van.

„Csökkenésre számítunk idén az értékesítési mutatókat illetően a világ mindhárom fő piacán. Azonban ez időbeli eltolódással fog megtörténni. Míg Kína újra fellendülni látszik, addig Európa viszont leszállóágban van és ezt Észak-Amerika követni fogja” – mondta el J. Wolfgang Kirchhoff.

Mint ahogy a többi üzemében, úgy a Kirchhoff Automotive esztergomi gyárában is időben megtörténtek azon óvintézkedések, amelyek a munkavállalók egészségét és a vírus terjedésének mérséklését hivatottak szolgálni. Amint a helyzet komolyra fordult, bevezették a testhőmérséklet mérését az üzem területére való belépés előtt, naponta két db arcmaszk kerül kiosztásra minden munkavállalójuk számára. Hetekkel ezelőtt kikerültek a mosdókba és a gyár több területére is a virocid készítmények, illetve a vezetőség kérte ezen időszakra a munkatársaiktól az összes olyan üdvözlési forma mellőzését, amelyhez fizikai kontaktus szükséges.

„A vírusveszély miatt a piacon folyamatosan változik a helyzet, ami óhatatlanul a mi termelésünkben is változást fog hozni. A vállalat vezetősége folyamatosan dolgozik a következő nehéz időszak működésének kialakításán. A fontosabb lépésekről munkavállalóinkat folyamatosan tájékoztatjuk” – tudtuk meg a Kirchhoff Automotive magyarországi üzemének ügyvezető igazgatóitól, Méri Szilárdtól és Körtvélyessy Gézától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.