Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

- mondta a kormányszóvivő a munka ünnepén a kormány közösségi oldalán közzétett videóban.

Vitályos Eszter hozzátette: ehhez arra is szükség van, hogy a háború véget érjen. "Ezért fontos a júniusi választás, amelynek tétje, hogy háború vagy béke lesz Európában" - fogalmazott.

Azt mondta, május 1-jén a munkát és mindazon magyar embereket ünnepeljük, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország erősödjön.

Úgy folytatta, a munka a Gyurcsány-korszakban nem volt érték, akkor tömegeket segélyeztek, tettek utcára és dolgoztattak megalázóan alacsony bérekért. A nemzeti kormányban azt az elvet követjük, hogy lehetőleg minden munkaképes embernek legyen szakmája, munkája és tisztességes fizetése - fűzte hozzá.

Közölte, a kormány a dolgozó szülőket családtámogatásokkal segíti. "2010 óta ennek köszönhetően kivezettük az országot a Gyurcsány-korszakból, növekedési pályára állítottuk a gazdaságot, közel harmadára csökkentettük a munkanélküliséget, egymillióval több embernek adunk munkát. Csökkentettük a munkát terhelő adókat. A Gyurcsány-korszakhoz képest az átlagbér közel megháromszorozódott, a minimálbér és a szakmunkás bérminimum három és félszeresére nőtt" - emelte ki.

Kitért arra, hogy Magyarország ma foglalkoztatásban az uniós élmezőny első harmadában van, 4,7 millió ember dolgozik. A regisztrált álláskeresők száma harminc éve nem volt olyan alacsony, mint most, alacsonyabb a munkanélküliség, mint Ausztriában, Belgiumban vagy akár Svédországban.

A szóvivő azt mondta, a kormány a járványtól és a tartós háborús helyzettől is meg tudta védeni a magyar emberek munkahelyeit, és folytatta a béremeléseket. A rendkívüli háborús kiadások ellenére is emelték a tanárok, az óvónők, az ápolók, az orvosok, a katonák, a rendőrök és a vasúti dolgozók bérét.

Hozzátette, a fiatalok munkavállalását külön bérprogramokkal és 25 éves kor alatt szja-mentességgel is segítik. A fizetések vásárlóerejét gyengítő háborús inflációt mostanra letörték, és a legfrissebb adatok szerint az EU-ban a második legnagyobb a magyar gazdasági növekedés.

Címkék: béremelés, kormány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.