Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 10. 04:25, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Vizet követelt, majd karóval rongált egy visszaeső bajnai garázda

Vizet követelt, majd karóval rongált egy visszaeső bajnai garázda

Garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot az esztergomi ügyészség egy bajnai férfival szemben, aki éjjel, kiabálva vizet követelt egy nagysápi családtól, majd meg sem várva az, karóval rongálta meg a családi házat.

A vádlott június elsejére virradó éjszaka során Nagysápon családi összejövetel során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, amelytől erősen ittas állapotba került. Gyalog hazaindult, majd hajnali 1 óra 25 perc körül egy családi ház elé érve trágár kifejezéseket kiabálva vizet követelt lakóktól, a közelben letépett egy utcajelző névtáblát és magához vett két karót – részletezte az ügyet a megyei főügyészség.

Kifejtve, hogy ezt követően a férfi az ingatlan alsó szintjének kulcsra nem zárt fa ajtaját kinyitotta, és a mögötte lévő üvegajtó egyik üvegablakát a nála lévő karóval betörte. Ekkor jelentek meg az emeletről a családi ház lakói, akiket a vádlott trágár szavakkal szidalmazni kezdett, és az addig követelt és neki felajánlott vizet nem volt hajlandó elfogadni.

A házaspár női tagja értesítette a rendőrséget, őt a vádlott emiatt is szidalmazta, megbotránkoztató magatartását pedig a rendőrök kiérkezéséig folytatta.

A férfi késő éjszaka tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, mivel a megrongált bejárati ajtó az utcáról látható volt. Az elkövető 10 ezer forint kárt okozott.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság 2015-ben garázdaság bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT