Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 23. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Völner Pál Esztergomban: az illegális bevándorlás ellen csak a kormánypártokra lehet számítani

Völner Pál Esztergomban: az illegális bevándorlás ellen csak a kormánypártokra lehet számítani

Az illegális bevándorlás elleni törvényalkotásban korábbi ígéreteik, nyilatkozataik ellenére egyetlen ellenzéki párt sem állt ki az ország védelme érdekében, így kijelenthetjük,

hogy Magyarország polgárai csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak – mondta Völner Pál országgyűlési képviselő a november 22-én, Esztergomban tartott sajtótájékoztatóján. A képviselő arra is emlékeztetett, hogy a migránshullám kezdetkor Orbán Viktor által előre jelzett tendenciákról szóló megállapításokat kevesen vették komolyan Európában, majd amikor a helyzet komolyra fordult jópáran átértékelték korábbi álláspontjukat. Az is nehezítette Magyarország helyzetét, amikor tavaly szeptemberben az uniós belügyminiszterek tanácsa arról határozott, hogy 160 ezernyi menekültet kell elosztani kötelezően a tagállamok között. Ezt a döntést a magyar kormány a luxemburgi bíróság előtt tavaly decemberben megtámadta.

A kormánypártok több módon kívánták megoldani, hogy a brüsszeli döntést ne lehessen foganatosítani hazánkkal szemben. Ezek egyike volt a népszavazás februári kezdeményezése, melyet október 2-án bonyolítottak le, s az eredménye ismert: a kötelező kvótára nemmel a szavazók 98 százaléka, 3,3 millió ember volt, összegezte Völner Pál.

Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott, hogy az ellenzéki pártok számára úgy tűnik saját hatalmi érdekeiken túl nem fontos semmi, nem a nemzet ügyét tartják szem előtt. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy az MSZP még nyáron a kvóta elutasításáról beszélt, majd sem az ötpárti egyeztetésben, sem az alkotmánymódosításról szavazásban nem vettek részt.

Völner Pál rámutatott, hogy a Jobbik azzal, hogy nem szavazta meg az illegális bevándorlás megakadályozását célzó alaptörvény módosítást, egy platformra kerül a DK-val, azaz a Gyurcsány-párttal, mely 2004-ben már egyszer elárulta a nemzetet, amikor a kettős állampolgárság kérdésében a határon túli magyarok ellen agitált. Völner aláhúzta, hogy a Jobbik vezetői is úgy nyilatkoztak korábban, hogy az országot meg kell védeni a migrációtól, a kötelező betelepítéstől, majd a népszavazási kampányban majd pedig az alkotmánymódosításban már lényegesen mást mondtak és tettek.



Az országgyűlési képviselő tájékoztatójában azt is világossá tette, hogy a Jobbik által az alkotmánymódosítás megszavazása feltételeként megszabott letelepedési kötvény kérdésének semmi köze a migrációs kérdéshez, hiszen a letelepedési kötvényről jóval a migrációs válság előtt, 2011-ben döntött az Országgyűlés. Az akkori döntés értelmében a Magyarországon letelepedni kívánó külföldiek, akik megfelelnek az uniós elvárásoknak és 300 ezer euróért, tehát 100 millió forintért letelepedési államkötvényt jegyeznek öt évre, öt éves tartózkodási engedélyt kapnak Magyarországra. Ez alapján a Jobbik egy mondvacsinált dolog miatt hátrált ki az alkotmánymódosítás megszavazásából.

Völner Pál végül hangsúlyozta, hogy a magyar kormány komoly erőfeszítéseket tett, hogy megvédje az országot a kötelező betelepítési kvótától, ezt a szándékot támasztotta alá az erről szóló népszavazás, mely 3,3 millió magyar ember egységesen támogatta a kormány álláspontját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.