Városlista
2020. szeptember 18, péntek - Diána

Hírek

2015. November 13. 14:22, péntek | Helyi
Forrás: MTI - fotó: Igazságügyi Minisztérium

Völner Pál: nem csak a Fidesz szavazói támogatják a kvóta elleni petíciót

Völner Pál: nem csak a Fidesz szavazói támogatják a kvóta elleni petíciót

Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára szerint nemcsak a Fidesz szavazóbázisa, hanem a lakosság sokkal szélesebb része ért egyet a kormánypártnak a kötelező bevándorlási kvóta ellen indított petíciójával.

Völner Pál ezt pénteken mondta az MTI-nek, miután Esztergomban - országgyűlési választókerületében - ő is aláírta a petíciót.

Az államtitkár, parlamenti képviselő jelezte, a Fidesz aktivistái folyamatosan gyűjtik az aláírásokat, az emberek hozzáállása pedig - mint mondta - pozitív, a lakosság széles része érti a problémát, és kézjegyével is kifejezi, támogatja a kormányzatot, hogy tartson ki az álláspontja mellett.

A politikus emlékeztetett: a Fidesz-KDNP a múlt héten nyújtott be törvényjavaslatot a parlamentnek a kötelező betelepítési kvóta ellen. Az előterjesztés alapján a Ház arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a letelepítésről szóló EU-s döntés megsemmisítését.

A Fidesz aláírásgyűjtő akciója nyomatékosíthatja, hogy nemcsak a kabinet és az Országgyűlés, hanem a választók széles tömege áll ezen álláspont mögött - mondta Völner Pál.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 11:58, péntek | Helyi

Kitüntetés-átadással kezdődött a testületi ülés

Szeptember 17-én tartotta meg Esztergom képviselő-testülete a munkatervében szereplő soron következő ülését, amelyet Hernádi Ádám polgármester hivatalos távollétében Erős Gábor alpolgármester vezetett.

2020. Szeptember 18. 11:42, péntek | Helyi

Erre vonulnak az angyali motorosok!

Idén hatodszor zajlik le A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros rendezvény, melynek fő programpontja a régió legnagyobb motoros felvonulása. A résztvevők ezúttal is az esztergomi kórházak gyűjtenek.

2020. Szeptember 18. 09:59, péntek | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 18. 05:06, péntek | Helyi

Jótevőjét lopta meg

Lopás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy visszaeső férfi ellen.