Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi
Forrás: index.hu /hellovidek.hu

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

Kedden a vastagabb, zártabb felhőzet északkelet, kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadék gyengül, majd meg is szűnik. Mögötte azonban nyugat felől ismét fátyolfelhők sodródnak fölénk, és gomolyfelhők képződhetnek, amelyekből a Dunántúlon késő délutántól, estétől zápor, zivatar is kialakulhat.

A szelet élénk, a zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken azonban ettől hidegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzése szerint előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna–Tisza-közén is egyre többfelé várhatók zivatarok. Napközben összességében gyengül és kelet felé helyeződik át a csapadéktevékenység, de északnyugaton és az ország keleti felén kialakulhatnak újabb zivatarok. A késő délutáni óráktól újabb rendszer közelíti meg az Alpokalját.

A zivatarokat általában szélerősödés és jégeső kísérheti. Különösen északnyugaton akár óránkénti 60 kilométeres sebességet is meghaladó, viharos széllökések, valamint nagyobb, akár 3 centiméteres jégszemek is előfordulhatnak. Intenzívebb gócokban jelentős, 20 milliméternyi csapadék is eshet.

A heves csapadék miatt egyes fokozatú, citromsárga riasztás is érvényben van zivatar miatt. Nagyobb esőzésekre Magyarország középső és déli részén kell számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.