Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Február 27. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Zsámbék vitte az esztergomi Pellinger-kupát

Zsámbék vitte az esztergomi Pellinger-kupát

Zsámbék nyert, Esztergom a második, míg a Franka a harmadik helyen zárta a múlt szombati Pellinger Serdülő Focitornát a sportcsarnokban.

A Pézsa Tibor Sportcsarnok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvénye a Pellinger Serdülő Focitorna.

Pellinger Zoltán a hetvenes évek meghatározó játékosa volt a MIM Vasas csapatának. 1983-ban, megdöbbentően fiatalon, 35 évesen súlyos betegségben ragadta el a halál, három kiskorú gyerek és egy óriási űr maradt utána. Ezt a család, a csapattársak a szurkolók azóta sem tudták feldolgozni. Utolsó éveiben már a serdülő csapatot edzette a népszerű „Zsuzsi”. Ezt a becenév annyira ismert, hogy volt, aki csak így szólította.

Idén 6 csapat játékosai, edzői emlékeztek meg róla, természetesen a családján, szurkolókon és a régi csapattársain kívül.

A csapatokat 2X3-as csoportba sorsolták be a szervezők, majd a keresztbejátszás után jöttek a helyosztók.

A harmadik helyet egy kiélezett, parázs meccsen a Ferences Gimnázium szerezte meg a Visegrád ellen. A rendes játékidő döntetlennel zárult, a büntetőket pedig a Franka rúgta jobban. A Visegrád is minden dicséretet megérdemel, hiszen veretlenül végzett a negyedik helyen.

A döntőben a Zsámbék megverte a tavalyi győztes Esztergom gárdáját, méltán lettek elsők, hiszen egész nap jó teljesítményt nyújtottak.

A rendezvényre rengetegen jöttek el Zsuzsi régi csapattársai közül, sőt jelen volt egykori edzője Osvald Béla és fia, ifjabb Pellinger Zoltán, valamint két leánya is.
A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Pellinger Zoltán életútját, kiemelve, hogy a Spori munkatársai, régi csapattársak, barátok nem engedik a feledés homályába veszni az emlékét.

Zárásként mindenki elfogyasztotta a jóízű ebédet, amit két régi csapattárs Ilosvai Antal és Nagy József készített a résztvevőknek. A tornát az Esztergomi Öregfiúk, az Esztergom FC valamint Dolgos László támogatta.

VÉGEREDMÉNY

1. ZSÁMBÉK
2. ESZTERGOM
3. FRANKA
4. VISEGRÁD
5. SÁRISÁP
6. TÁT

KÜLÖNDÍJ

Legjobb játékos: GENGSZKI MARCI (ZSÁMBÉK)
Legjobb kapus: TŐZSÉR TIBOR (ESZTERGOM)
Gólkirály: DÓRI SÁNDOR (VISEGRÁD)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.