Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 26. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Zsugorodnak a készletek, megugrott az olajár

Megugrott az olaj árfolyama, miután az Amerikai Olaj Intézet közleménye szerint zsugorodtak az amerikai készletek.

Az API jelentése szerint a benzines hordók száma 3,64 millióval csökkent, az Energiaügyi Minisztérium ma teszi közzé az erre vonatkozó hivatalos számokat, a várakozások 1,5 milliós zsugorodásról szólnak.

A hivatalos adatközléshez a minisztériumnak szüksége van az API jelentésére is, ők az olajfinomítóktól és egyéb olajipari vállalatoktól önkéntes alapon gyűjtik az információkat. A Goldman Sachs tegnapi közleménye szerint az olaj iránti kereslet a világgazdasági bővülés lassulása ellenére is a kitermelésnél nagyobb ütemben nő, ezáltal az árak emelkedésére kell számítani.Líbia legnagyobb olajtermelője, az Arabian Gulf Oil Co. figyelmeztetése szerint a tüntetések miatt egy időre leállhat a kitermelés.

A vállalat szóvivője szerint a cég az üzemek bezárására kényszerülhet, amennyiben a protestálók elzárják a bengázi központ felé vezető utat. Azt nem magyarázta meg, hogy a központ bezárása miben érintené a több száz kilométerre lévő olajmezőket.A tüntetők a fiatalok nagyobb foglalkoztatását, valamint a kormányzati költségvetés átláthatóvá tételét követelik - írták a Quaestor elemzői. A júniusi szállítású olaj árfolyama jelenleg 103 dollár hordónként. Tegnap 104 dollár fölé is ugrott a jegyzés, ez csaknem egyhetes csúcs. A Brent olaj szintén júniusi szállítású fajtája kis mértékű emelkedés után 118,20 dollár.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.