Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 14. 10:10, szerda | Helyi
Forrás: MT

Zugírászattal (MI????) vádolják - megyénkben is álműködött

Zugírászattal (MI????) vádolják - megyénkben is álműködött

Zugírászat miatt emeltek vádat egy szombathelyi rokkantnyugdíjas ellen, aki még megyénkben is eljárt jogi képviselőként peres ügyekben, pedig azt nem tehette volna.

Jogi végzettséggel rendelkezett, de sem jogtanácsosként, sem ügyvédként nem szerepelt a nyilvántartásokban az a szombathelyi rokkantnyugdíjas, aki ellen zugírászat miatt emeltek vádat Zalaegerszegen - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A 61 éves rokkantnyugdíjas férfi eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adósság- és munkabérbehajtást, de adótanácsadást, vagyonosodási vizsgálatra felkészítést, vagyonvédelmi szaktanácsadást, üzletipartner-ellenőrzést is végzett.

Az egyetemi jogi végzettséggel rendelkező férfi azonban soha nem szerepelt a jogtanácsosi névjegyzékben jogtanácsosként, sem pedig az ügyvédi kamara nyilvántartásában ügyvédként. Az egészségbiztosítási pénztár nyilvántartása szerint munkaviszonya sincs.

A vádirat megállapítása szerint a férfi mindezek ellenére rendszeresen félként vagy pertársként járt el peres ügyekben Vas, Zala, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint Budapesten. Okiratokat szerkesztett és részt vett bírósági tárgyalásokon is, holott az ügyvédekről szóló törvény szerint ügyvédi tevékenységnek számít az ügyfél képviselete, a jogi tanácsadás, továbbá a szerződés, beadvány vagy más okirat készítése. A szombathelyi férfi ellen zugírászat miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT