Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 01. 17:05, hétfő | Bulvár

52.000 kacsa úszott a Dunán

52.000 kacsa úszott a Dunán

Sztárok is végigizgulták a Kacsafutamot

Igazi kacsaesőnek lehettek szemtanúi, akik tegnap délután a Margit híd közelében jártak. Az első hazai Kacsafutamon ugyanis 52.000 sárga gumikacsát öntöttek a Dunába. A Mahart VIP hajóján rengeteg hazai híresség szurkolta végig a derbit: az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai transzparensekkel készültek a futamra, ezzel buzdítva Hápi nevű kacsájukat.

Augusztus utolsó napján végre hazánkba is elérkezett az idei nyár egyik legszórakoztatóbb családi eseménye, a Kacsafutam! A gumikacsák versenyét megelőzően a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében látványos vízi felvonulást is láthattak az érdeklődők: sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal. A gumikacsák versenye a ’90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg. Rengeteg óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már, többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat, amely végre hazánkba is megérkezett.A Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek, hazánkban az UNICEF Magyar Bizottságát támogatja.

A Kacsafutammal 10 éves álmom vált valóra: 52.000 kacsát engedtünk a Duna vizére. Ugyan egy erős oldalszél miatt a Mahart szakemberei úgy döntöttek, hogy le kell rövidítenünk távot, ezzel megőrizve a verseny tisztaságát, a futam sikeres volt. több mint 5 millió forint gyűlt össze az UNICEF részére” – mondta el Gomez Norbert, a verseny főszervezője

A Mahart VIP hajóján hazánk kedvenc hírességei együtt izgultak kacsáikért. Az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai: Regina, Dávid és Anikó napok óta készülnek a Kacsafutamra, a fekete hajú szépség és egy kedves szomszédja még transzparenst is készített Hápinak, a kis sárga gumikacsának.

„Nagyon vártam már a Kacsafutamot, remek kezdeményezésnek tartom, hiszen azon kívül, hogy szórakoztató közös program, még jótékony célt is szolgál. A kacsánkat Hápinak neveztem el, transzparensekkel buzdítottuk a verseny alatt, de sajnos nem ő ért elsőként célba” – mesélte Anikó, aki azt is hozzátette, nem bánja, hogy végül nem az ő kacsája győzedelmeskedett, hiszen az UNICEF támogatása volt az elsődleges cél.

A hajón szurkolt a kacsafutamnak: D. Tóth Kriszta, Horváth Éva és a Miss Balaton szépségei, Görög Zita és gyermekei, Mádai Vivien, a VIVA műsorvezetője Iszak Eszti, Fluor, Bogi a Nyári lányok, a Barátok Közt sztárjai: Nyári Dia, Nagy Alexa valamit Kiss Péter Balázs. A futamot követően az Akvárium Klubban teltházas koncerttel zárták az egész nyáron át tartó eseménysorozatot az X-Faktor győztesei: Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra.

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vitt haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket éskülönféle ajándékutalványokat. A nyertes kacsák sorszámait a www.kacsafutam.hu oldalon tették közzé a szervezők. A gumikacsák pedig hamarosan új életet kezdenek, újrahasznosítás során játszótéri gumiszőnyegek gyártásához használják fel őket, amelyből egy Kacsa játszóteret hoznak majd létre a szervezők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.