Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 06. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár, ennek pedig az eredménye, hogy a korábbi tervezetnél 30 ezerrel több autót gyártását tervezi a vállalat Esztergomban.

Stabil növekedés a jelmondat a Suzukinál – bővült a létszám címmel közöltünk cikket múlt héten a Suzuki esztergomi termeléséről. Akkor még mintegy 170 ezerre tettük az éves gyártási mennyiséget, a minap azonban ennél is jóval kedvezőbb adatokról számolt be Urbán László.

A vezérigazgató-helyettes a HITA járműipari csúcstalálkozón elmondta, hogy idén 200 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban a Magyar Suzuki Zrt. Mindez pedig a korábbi becslésekhez képest 30 ezerrel több.

Ez természetesen a több mint 25 ezer főt foglalkoztató 78 hazai Suzuki-beszállító számára is remek hír.

A termelés növekedését nagyban segíti, hogy az S-Crosst egyelőre csak Magyarországon gyártja a vállalat, így Esztergomból látja el az összes piacot. Köztük Európán kívül az egyre inkább feltörekvőket is, mint Mexikó, Új-Zéland, Ausztrália és a Dél-Afrikai Köztársaság. Urbán László mindehhez hozzátette, hogy ráadásul már zajlik a következő modell, az egyelőre iV-4 névre keresztelt sportos hobbiterepjáró prototípus- és gyártástechnológia-fejlesztése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.