Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 07. 09:33, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Adósságátvállalás és viszályok után indulhat Esztergom fejlődése

Adósságátvállalás és viszályok után indulhat Esztergom fejlődése

A kormány adósságátvállalása után Esztergom gazdasági helyzete nagyon jónak lesz mondható Völner Pál szerint. Az államtitkár erről szerdán beszélt az esztergomi várban.

Völner Pál kifejtette, hogy a korábbi időszak nehézségeinek lezárását és a jövő építését nagyban elősegíti a kormány minden önkormanyzat fennmaradó adósságának átvállalása. Esztergom maradék adóssága 11,8 milliárd forint, melyet teljesen átvesz az állam és így január elsejével a kamatfizetési kötelezettség is megszűnik.

A távlati tervekről az államtitkár elmondta, hogy a Duna menti kerékpárút fejlesztése bekerült a 2014 és 2020 közti időszak tervei közé, emellett megújul a hajókikötő és a vasúti közlekedés, melynek következtében gyakorlatilag idegenforgalmi fővárosa lehet városunk a Dunakanyarnak, ha él a felkínált lehetőségekkel.
Völner Pál emlékeztetett arra, hogy az állam az elmúlt időszakban is folyamatosan segítette Esztergomot. Amikor az önkormányzat nem fizetett szociális segélyeket, akkor az állam tette meg. A jelenleg folyó útfelújítások alapja pedig az az összeg, amelyet Esztergom városa az árvíz utáni vis-major támogatásokból tud fedezni.

"Az adósságátvállalás után a város gazdasági helyzete nagyon jónak lesz mondható, hiszen a Suzukitól és az Ipari parkba betelepült cégektől származó adóbevételek kiemelkedőek".

Véleménye szerint a siker záloga az, hogy meg tudják a felek beszélni a gondokat és nem a viszályokkal és a múlt árnyaival kell küzdeni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.