Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 05. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Állampapír forgalmazási pont indult Esztergomban

Állampapír forgalmazási pont indult Esztergomban

Állampapír forgalmazási pontot nyitott a Magyar Államkincstár Esztergomban. Az okmányirodában működő értékesítése helyet szerdán adta át az államkincstár elnöke.

Állampapír értékesítési pontot nyitott Esztergomban is a Magyar Államkincstár, melyet sajtótájékoztatón szerdán a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában jelentett be Dancsó József. A Magyar Államkincstár elnöke kifejtette, hogy országosan 24 új állampapír forgalmazási pont nyílik, melynek egyike az esztergomi.

Dancsó József hozzátette, egyre többen fektetnek be pénzt a különböző állami kötvényekbe, ráadásul szerinte Esztergomban alapvetően is több takarékos emberek él.
Az eseményen Völner Pál is felszólalt, aki elmondta, ez egy örömteli esemény Esztergomban az elmúlt éveket követően. Az országgyűlési képviselő hozzáfűzte, a város határmenti jellegéből adódóan pedig lehetőség nyílik arra is, hogy akár a Felvidéken élők is könnyebben hozzájussanak a magyar befektetési lehetőségékhez.

Horváth-Szeder Gábor, az Esztergomi Járás Hivatal vezetője ezt követően hangsúlyozta, hogy az államkincstári befektetési pont – a járási hivatal épületben működve – már jelenlétével emeli a hivatal tekintélyét.

Ezután Bánhidy László alpolgármester is megerősítette az államkincstár elnökének szavait, mely szerint Esztergomban takarékos emberek élnek, és külön kiemelte, hogy a fiatalokat is minél hamarabb meg kell ismertetni a felelős megtakarítással és a hozzá fűződő állami lehetőségekre is.

Az esemény végén Wurczer Irén, a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának vezetője zárásként elmondta, hogy megyénkben alapvetően is keresettebbek a különféle állami befektetések, melyet tovább erősíthet az új értékesítési pont.

Az okmányirodában heti két napon, szerdán 9 és 17 óra és csütörtökön 9 és 16 óra között várja az ügyfeleket az államkincstári pont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.