Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 04. 09:00, csütörtök | PR
Forrás: Új-Hullám SE

Az úszásoktatástól a versenysportig

Az úszásoktatástól a versenysportig

Új, őszi úszótanfolyamok indulnak a dorogi Nipl Stefánia Uszodában. A képzést az Új-Hullám Sport Egyesület végzi el, a jól működő nyolcszintes oktatási rendszer alapján.

Kezdőknek szóló tanfolyamok folyamatosan indulnak a tanév során, így a szülőknek lehetőségük van kiválasztani a számukra legmegfelelőbb időpontot.

Az Új-Hullám SE várja mindazokat a 4-15 éves gyerekeket, akik szeretnék fejleszteni az úszástudásukat. Kellő létszám esetén felnőttoktatásra is van lehetőség.

A legkisebbek számára indul a Cseperedő Úszóprogram, amely 0,5 – 4 éves gyermekek számára nyújt lehetőséget. Az oktatás során a kicsik megszokják az uszodai környezetet, megszeretik a vizet és elsajátítják a későbbi úszásoktatás rávezető gyakorlatait. Az oktatásban a szülők is aktívan részt vesznek, oktatói irányítás és felügyelet mellett. Mindez emlékezetes családi élményt jelent.

Mindemellett az egyesület bekapcsolódik az idei tanévben induló dorogi sportiskolai képzésbe is. Az oktatási munka kiterjesztésétől az Új-Hullám SE azt reméli, hogy a sportági tehetségkutatás, kiválasztás is eredményesebb lesz.

Az Új-Hullám SE úszásban és vízilabdában kínál edzési, versenyzési lehetőséget a fiataloknak. Az úszók közel hetven egyesület közül a tízedik helyen végeztek az idei Delfin Országos Bajnokság pontversenyében, Merész Bence révén egy arany, Böszörményi Boglárka révén pedig egy ezüstérmet is szerzett az egyesület. Az úszók évi átlag 20 versenyen vesznek részt és az egyesület két saját versenyt is rendez a dorogi uszodában.

Az ifjúsági vízilabda csapat az ötödik helyen végzett a Budapest Bajnokságban, a fiatalabbak pedig a másodikak lettek a Duna Kupában. Az egyesület idén három korosztályos csapattal indul a 2014/15-ös Budapesti Vízilabda Bajnokságban és egy csapattal részt vesz a Duna Kupában is.

Az Új-Hullám SE az úszásoktatástól a versenysportig ad lehetőséget a fiataloknak. Az idei ősztől is várják a gyerekeket az úszástanfolyamokon, hogy hozzásegítsék őket az egészséges életmódhoz és megismertessék velük a víz és a vizes sportok örömeit. A tanfolyamokról további felvilágosítást Molnár Judit vezető koordinátor tud adni. (Tel: 06-30-545-3909), illetve tájékozódhatnak a www.ujhullamse.hu honlapon is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.