Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 06. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp

Címvédés a 120 év feletti lábteniszezők közt

Címvédés a 120 év feletti lábteniszezők közt

Megvédte címét a 120 év felettiek közt a tavalyi győztes Osvald – Kovács páros a sportcsarnok negyedik Dr. Magyar György Páros Lábtenisz Kupáján a közelmúltban. A 120 év alattiaknál Tóth József és Erdős László nyert.

Negyedszer rendezte meg a Dr. Magyar György Páros Lábtenisz Kupát az esztergomi Pézsa Tibor Városi Sportcsarnokban a közelmúltban. A tornára ezúttal is két kategóriában nevezhettek a résztvevők, akik párosukat tekintve a 120 év felett és 120 év alatt mérhették össze tudásukat. A rutinosabb kategóriába öt kettős nevezett. A kupán ezúttal is indult a névadója, Magyar György is, aki 73 évesen Baranya Istvánnal párosban, remek játékkal a második lett miután egy vereséggel, három győzelemmel második lett.
Idén is indult a tavalyi győztes kettős, a Muzslai polgármester Drapák Károly Szabó Lászlóval. Ezúttal azonban nem nyújtottak olyan kiegyensúlyozott teljesítményt, két vereséggel és két győzelemmel harmadik helyet szerezték meg. A kategóriát végül a Tóth József és Erdős László alkotta párkányi páros hibátlan teljesítménnyel nyerte meg.

Végeredmény:
1. Tóth József – Erdős László (Párkány)
2. Dr Magyar György – Baranya István (Esztergom)
3. Drapák Károly – Szabó László (Muzsla)
4. Árendás Gyula – Hajtman Marian (Muzsla)
5. Szerencsés Tibor – Somogyi Mihály (Esztergom)

A 120 év alatti kategóriába tizenkét duó nevezett be, akiket 3x4-es csoportba sorolták a szervezők. A körmérkőzéses rendszerben zajló csoportselejtezők után két-két páros jutott tovább az elődöntőkbe. A hat kettőst a helyszínen a rendezők 2x3-as egységekbe osztották. A csoportmérkőzések után, az azonos helyezettek vívták a helyosztó csatákat. A döntőt így a két első helyezett vívta.
A Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc páros végig jól küzdve került a B csoport élére és így a döntőbe. Ellenfelük a tavalyi győztesek, Osvald Zsolt és Kovács István lett, akik összes mérkőzésüket megnyerték, sőt még szettet sem engedélyeztek ellenfeleiknek. A szurkolók és a riválisok közül sokan várták a trónfosztást, hiszen a Vodicska – Dobsik páros jóval fiatalabb a címvédőknél, ez azonban nem sikerül, mivel az Osvald – Kovács páros nagy küzdelemben, de magabiztosan védte meg tavalyi elsőségét.

Végeredmény:
1. Osvald Zsolt – Kovács István
2. Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc
3. Hunor Gábor – Pál György
4. Bognár Miklós – Holdampf Sándor
5. Tarjáni Zoli – Varga László
6. Dibusz Sándor – Sauker Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.