Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 08. 07:44, hétfő | Helyi
Forrás: lvp / könyvtár

Együtt verselés a Költészet Napján a könyvtárban

Együtt verselés a Költészet Napján a könyvtárban

Idén ötödik alkalommal szólítja meg a középiskolás korosztályt a 49. Költészet Napja alkalmából az esztergomi könyvtár. Csütörtökön ebből az alkalomból együtt verselnek a diákok.

A rendezvényre olyan verskedvelő fiatalokat hív az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár, akik szívesen megosztják versélményüket társaikkal. Nem szavalóversenyt rendez az intézmény, mindössze azt szeretné, ha verskedvelő fiatalok vállalnák, hogy elmondják kedvenc versüket társaiknak, esztergomi illetve párkányi középiskolásoknak.

Erre az alkalomra a Költészet Napján, április 11-én, csütörtökön 13 órakor kerül sor az esztergomi városi könyvtárban, ahol természetesen nemcsak a verset szívesen mondó diákokat, hanem a verset szívesen hallgató közönséget is várják a szervezők. A könyvtár munkatársai, mint az elmúlt négy alkalommal, remélik, idén is sikerül megtölteni a könyvtárat ezen a napon, bizonyítékául annak, hogy az internet, az elektronikus dokumentumok, a virtuális világ ellenére, pontosabban amellett él még a vers, és hatni is tud.

A rendezvénnyel egyidőben a könyvtár kiállítási tárlóiban az intézmény munkatársainak kedvenc verseit is elolvashatják az érdeklődők, melyek a könyvtár honlapján is megtalálhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.